Mattesnille II

Så får man berätta sagan om pluggisen som inte kunde plugga. När man är duktig och förutseende tar fram matteböckerna i god tid till provet vad händer då? Jo, ingenting fungerar... Även om jag gör som boken säger. Usch nu är jag grymt förbannad på det här. Alltså så slog jag ihop boken och satte mig vid datorn istället. Jag ska fråga lärararen imorgon vad jag gör för fel. Antagligen något riktigt simpelt...

Fast egentligen vad ska jag använda en e-logaritm till? Den är kanske mer användbar än andra idiotiska saker som har funnits med i den här Matte C-kursen. Som att "limma" när det finns tio ggr smidigare sätt att derivera! Varför  lär man sig inte det med en gång?

Nä nu ska jag sluta klaga så att inte mina få läsare lämnar min blogg för alltid (:


Iza

Såhär hittade jag Iza i hagen idag...

Tror inte att matte blev lika glad när hon fick veta att ponnyn använde den nya grimman som bett (:


Programridning

Vet att jag har varit seg på att uppdatera men jag hann inte igår kväll.

I vilket fall gick själva programridningen bra även om jag glömde sadelgjord, gelepadd och programmet... Som tur är har jag en snäll syster som lånade mig en sadelgjord. Dessutom låg sadeln bättre med den gjorden!

Själva programmet sedan gick faktiskt bra han var taktmässig i traven och lyssnade bra i galoppen. Mellantraven var en katastrof men jag fick hjälp efter att jag ridit programmet och jäklar vilken skillnad det blev! Han kan när han vill min ponny.

Bakdelsvändningarna gick sådär men det är helt mitt fel. Jag gör fel och då kan jag inte kräva att Index ska förstå heller. Galoppfattningarna gick sådär men det går inte att träna så mycket på dem på en hal bana precis. Överlag måste jag säga att han gick riktigt bra med tanke på hur mycket jag har kunnat träna.

Nöjd är jag trots allt och kommer antagligen märka att jag har träningsvärk i låren när jag ska rida idag... Det är jag ändå van vid så det kommer nog gå bra. Så länge Index håller sig på marken då vi ska ut i skogen idag!


LA:4

Sådär, nu kan jag LA:4an riktigt bra så jag hoppas att jag ska slippa rida fel väg idag. Annars får Index svänga åt mig ^^ Det är ju bara en programridning annars, så det gör inte så mycket om jag rider fel. Hoppas bara att Index sköter sig vilket han kommer göra om jag rider honom ordentligt. Nu ska nog ut och fixa stallet så skriver jag hur det gick när jag kommer hem!


Knäpp häst (;

Red Index i skogen idag, vi lät hästarna få springa av sig lite skogen när vi väl hade hittat en fin väg. Vi har en runda i skogen som fungerar bra och den red vi idag. Kan säga att hästarna älskade det! Min lilla kortbenta ponny hängde med ett stort halvblod utan problem så nog var han pigg alltid.

På hemvägen har vi en ganska fin backe som vi skulle galoppera uppför och någon älskade den. Tror att Index var mer uppe i luften än nere på marken men han ska ju få ha kul ibland han med vilket han verkligen hade. Vet bara inte om matte tyckte det var lika kul när han drog sin tionde bockserie i en backe på runt 3-5 bocksprång per gång. Men jag tränade balansen vilket var positivt.

Knasponny ska in i ridhus och rida programridning i morgon så det är tur att han har blivit av med sin överskottsenergi idag. Jag tror det är bäst att jag tar och kollar programmet med. Visst att Index kan de flesta utantill men det säger inte att han svänger helt automatiskt för det. (:


Dressyr!

Tänkte skriva ett litet inlägg om ridningen idag också, när jag ändå håller på!

Det blev dressyr på banan idag för Index, något som han behövde. Han satt fast lite i bettet först men lossade sedan och var riktigt loss. Dock kändes han inte riktigt taktmässig och sprang mest i ökningarna. Var inte alls min ponny... Annars funkade skänkelvikningarna kanon, red även lite öppna som gick bra efter ett tag. Måste träna på både öppna och sluta om jag ska kunna rida LA:P1 i år. Men det går nog bra, som sagt fungerade öppnan bra redan idag och då är det defenitivt inte en rörelse vi har tränat mycket.

När jag kom tillbaka lite halvnöjd sådär och skulle släppa ut Index i hagen var det första han gjorde att kissa. Min första tanke var "Jaha, inte konstigt att han inte kunde öka idag...". För hur kul är det egentligen att springa med benen i kors? Han tycker INTE om det i alla fall, tur att man kan ordna problem med ponnyn så enkelt. Annars hade man ju blivit livrädd för en hälta men inte med Index förrän man har varit ute och kissat honom (:


Isracing

Ganska stressig dag idag, började med att rida Index, sen klippte jag mig och avslutade med att åka på isracing. Första gången jag var på isracing och det var riktigt kul! Trots att det var lite kallt. Kul ändå och en helt annan stil än om man jämför med speedway. De åkte helt annorlunda om man jämför med speedway, speciellt i kurvorna i vilka de mer eller mindre låg ner och släpade knäet i backen. Alla ni som har sett speedway vet att de "sladdar"runt.

Kul att se var det som sagt, även om förarkvaliteten varierade trots att det var ett nordiskt mästerskap. Lite synd men sporten är ju inte så stor trots allt. Det var bara förare från två länder Sverige och Finland, lite tråkigt det med. Fick höra att ryssarna skulle vara ett par jäklar på isracing! Det hade varit ännu roligare att se än när en del förare blev varvade eller kom i mål ett halvt varv efter vinnaren. Semifinalen och finalen var riktigt bra heat i alla fall. Hade alla varit som de hade jag lätt blivit ett isracing-fan!

Dessutom som lite kuriosa så var en av finalisterna över 60! Det om något är häftigt, jag har inte hört om idrottsmän som utövar en idrott på elitnivå vid den åldern annat än inom ridsporten. "Posa" som han kallas har visst kört isracing i sådär 40 år och tagit 20 individuella SM-guld, då vet man nog vad man håller på med!


Posa, vid ett SM, 2009 tror jag det var. Dessutom ser ni hur kurvtagningen ser ut samt de långa dubben på däcken!

Annars var sporten lite halvt "b", alla förarna var ju inte direkt elitidrottsmän ärligt talat hade en del både ölmage och en ganska hög ålder på det. Ändå håller de på så visst måste de älska sporten? Och det skulle jag nog också kunna börja göra, om det blev fler tävlingar inom köravstånd! (:



Bra lögn?

Ljög visst lite, jag har började fixa litegrann på bloggen. Antagligen blir det mer i morgon samt att jag då ska försöka fixa det jag inte är helt nöjd med. Just nu är jag glad och ska inte kräva något mer av varken mig själv eller datorn då det bara kommer sluta med ett vredesutbrott. Istället är jag mycket nöjd med det jag lyckats göra nu - utan att bli arg på någonting!


Lat?

Det gick jättebra med att fixa designen på bloggen. Håller ni inte med? Jag tar det en annan dag, tror jag. Nu tror jag att jag ska gå och lägga mig tidigt så kanske jag orkar ta mig ut till stallet innan 12 i morgon. Det vore fantastiskt i så fall.

Någon gång kanske det kommer ett användarvänligt sätt att koda en blogg? Ett som passar till en person med alldeles för lite tålamod. Jag borde nog uppfinna det, om jag nu inte blir arg på det först (:

Nödvändigt inlägg? Det tycker jag också, jag gillar små kort inlägg på bloggar egentligen. De är så smidiga att läsa, det är ju jättejobbigt att läsa igenom extremt långa inlägg som sedan visade sig handla om ingenting...


Gym (:

Hm, ganska händelselös dag egentligen. Jag var på gymmet på idrotten, vilket enligt mig är grymt kul. Trots att jag är ganska lat gillar jag känslan när man är riktigt trött, eller vad man ska säga. Jag lyssnade väl kanske inte riktigt på läraren som tyckte att man skulle styrketräna. Enligt mig är det mycket bättre med ett konditionspass. Vilket jag sedan använde nästan hela tiden till. Kommer nog att ha en härlig träningsvärk i ben och armar i morgon men det får jag väl ta. Kanske kan det bli en anledning för mig att försöka konditionsträna lite mer. Just nu skyller jag på att det är is överallt så jag kan absolut inte springa! (Iofs är det den bästa bortförklaring jag haft på länge). Funderar på att testa skidorna i morgon. Jag är ju ändå ledig, grymt skönt med lååång helg!

Idag/ inatt ska jag nog se om jag inte kan försöka fixa bloggdesignen också. Vi får se hur det blir med det (:


Hoppträning (:

Som sagt var det första hoppträningen för iår och jag måste säga att Index var riktigt duktig! För det första var det en kanonbra grupp, enligt mig iaf, som iaf idag var på en ganska jämn nivå. Både Index och jag var väl lite ringrostiga då jag inte tror att vi har hoppat på en månad, om inte mer... Jaja, vi är dressyrtöntar egentligen!

I vilket fall som var det lite lydnadsövningar osv, vilket passar Index och mig ganska bra då han är ganska välriden och både lyssnar och svänger ganska bra. Vi fick några konstiga hopp först och ett par onödiga stopp men det var till stor del mitt fel också. Jag slappnade av lite, la honom fel och reste mig för fort. Jäkla nybörjarfel som jag måste bli av med! Mot slutet gick han kanon och vi fick t.o.m. in rätt antal galoppsprång, ngt som jag är usel på annars. Överlag är jag riktigt nöjd med Index och längtar redan till nästa träning!


Jag gillar gamla bilder men den här är garanterat ovisad - dessutom ser ni jag ler ^^

Mattesnille?

Sitter och funderar på varför jag var så extremt trött i morse. Sedan kom jag fram till att jag igår bestämde mig för att gå och lägga mig tidigt, vilket jag gjorde. 20 min tidigare än normalt, problemet jag gick upp 40 min tidigare för att släppa ut hästarna (: Min ekvation gick inte ihop sig så bra... Egentligen kvittar det jag är pigg nu. Och taggar första hoppträningen för iår! Får se om jag skriver om den sen ^^ Nu blir det mat och sen stallet!



Jobbiga ponnyer och trötta ben...

Idag så blev det ridning på vår lite halvhala bana. Dressyr då, hoppa kan man ju glömma ^^ Index var kanonfin och kändes riktigt mjuk och mysig att rida. Var riktigt nöjd med honom den korta stund jag red honom. Jag red tillsammans med ett par andra vars ponnyer idag inte var lika samarbetsvilliga så jag, dressyrtönt som man är och gillar dessutom "utmaningar" antog ju genast deras förfrågan om att få rida dem.

Ena ponnyn var ganska lätt att rida och det var mest för att kunna ge tips. För visst är det enkelt att säga till en ryttare hur denne ska rida när man står på marken? Tills man sitter upp och inser att det visst var tvärtom man skulle göra... Så det kändes som att det gick ganska fort iaf, det var min systers ponny för övrigt så hon red Index under tiden. Han måste gått bra idag för hon klagade inte ens på hans trav, ett verkligt gott tecken!

Den andra ponnyn är inte alls så utbildad så där fick jag ge ryttaren lite tips samt rida till den lite. Inte för att hon rider dåligt men man håller sig till sin invanda lilla bana och ser inte utanför den. Så fick jobba på lite med den ponnyn men hon kändes loss och fin efter ett tag och det kändes som att hon arbetade med hela kroppen. Det var inte så jobbigt egentligen bara det att det är så extremt mkt häst att hålla om när man är van vid en C-ponny och nu red en ganska viktbärande, stor D-ponny... I vilket fall som gick ponnyn mycket bättre sen när hon fick upp matte på ryggen igen. Hon var riktigt taktmässig i traven och jobbade med hela kroppen.

Trots att båda ponnyerna är väldigt fina och så måste jag säga att det var en lättnad att få hoppa upp på sin egen ponny igen. Snacka om att man är van vid just den, inte bra egentligen men jag kan ju inte säga annat än att Index var sjukt mkt lättare att rida. Och det beror ju inte alls på att jag är mycket mer van vid honom ^^


Trött ponny i boxen i somras (: Antagligen lika trött i benen som mina är nu... De ska få sova nu har jag lovat dem ^^

Racerponny ^^

Jahopp, då har man kommit in från stallet för ett tag sedan. Idag så red jag Index på åkern (: Vilket både han och jag tycker är lika kul. Pigg blir han iaf och skrittade på med öronen framåt när vi svängde in (: I vilket fall är det enda stället som det överhuvudtaget går att galoppera på då den är skottad. Bara man håller sig borta från isfläckarna i kurvorna är den kanonfin! Just nu fungerar den kanon till galoppträning då den oxå är kuperad. Underbart smidigt, ligger nära stallet, har hyfsat lyse, okej underlag och tränar både hästens kondition och styrka. Vilket är mer än man kan säga om ngt annat ställe just nu, banan är ganska hal och skogen hemsk. Ridhus står överst på önskelistan (:
Lägger till en bild oxå, inläggen ser mkt trevligare ut med en ^^


En några veckor gammal bild på mej och Index när vi lekte på åkern ^^


Måndagmorgon

Den som gjorde helgen så kort som två dagar och tvingar en morgontrött person att gå upp tidigt, enligt mig, varenda måndagmorgon skulle jag utan problem kunna strypa. Iaf just nu jag jag trött sitter och svär över Visual Basic. Det programmet är allt annat än användarvänligt. Enligt mig kan de ha instruktionerna på det underbara språket svenska! Eller så kan skriva så att jag förstår vad de menar och framförallt rätta till mina fel själv. Det hade varit jättesmidigt, tror att iaf ska föreslå det (: Vore underbart för alla som inte riktigt orkar tänka en måndagmorgona... Hade tänkt strunta i den där uppgiften nu, för att spara mina nerver.



Löshoppat

Dagen idag då, började med att rida Index på banan vilket gick kanon (: Sen körde vi iväg med Skrutten till ridhus för att löshoppa honom. Han var riktigt duktig, trots allt har han bara löshoppat ett par ggr innan. Förhoppningsvis fattar han snart vad han ska göra, annars kan jag ju glömma treårstestet ^^. Men han är riktigt lättlärd så det tror jag inte blir några problem. Förutom att han inte fattar att is är hal... Han halkade flera ggr när vi gick hem sen, bara för att han var tvungen att gå på isen och inte i kanten. Jaja, han borde väl fatta vad jag menar ngn gång ^^ Närhan ramlat ett par ggr för mkt iaf. Ni får en liten bild på honom från en annan gång när han blev löshoppad oxå.



Nu ska jag sova, helgen går på tok för fort ibland, det är ju skola imon ):


Bloggdesign

Sådär, nu börjar det iaf likna en blogg även om jag absolut inte är nöjd med hur den ser ut. Det är hur mycket som helst jag vill förändra men dels fattar jag inte hur man gör och dessutom orkar jag inte det nu. Den ser trots allt inte helt hemsk ut längre, bara nästan. Ska fixa den någon gång när jag har energi och framförallt har en massa tålamod över. Ni får helt enkelt leva med hur den ser ut - så länge (: Nu ska jag bara ta det lugnt efter mitt tålamodskrävande arbete med designen ^^ Om bara saker och ting kunde göra som man ville med en gång, det skulle vara tio ggr lättare då (;

Uppstart (:

Nu så ska nog äntligen försöka att starta min blogg, vi får se hur det går med det men försöka kan jag ju alltid göra. Vet egentligen inte varför jag skaffat den, förutom att alla har bloggar och jag vill inte vara ett undantagsfall ^^ Dessutom gillar jag att skriva och bloggen ger mig en anledning till att skriva (:





RSS 2.0