Ojdå...

I min ilska glömde jag visst resultatet (;

Vargarna - Elit Vetlanda
40 - 38

Tänk en 5-1 till Eliten där...

hade det sett ut såhär;

Vargarna - Elit Vetlanda
38 - 40

Sånt gillas...!


KATASTROF!!!

Det här kan seriöst inte vara sant?!

Vetlanda låg under med två poäng, PK och Baliniski har ett 5-1 läge när Baliniski kör i ett hål på den underbara banan Tråkvilan... Att det var ett hål i banan kan således inte stackars Baliniski veta eftersom Vargarnas funktionärer inte varit så snälla att de markerat ut det med en stor pil. Inte har Balinski heller några bromsar på sin cykel och kan inte annat än köra rakt i hålet. En given konsekvens av det här är att han faller. Vad jag har förstått kör PK över honom då inte heller han har bromsar på sin cykel. Sammanfattningsvis såg banan till att det blev en krasch och Balinski var inte på något sätt vållande.

Domaren dömer Baliniski som vållande till kraschen, fryser heatet till 3-3 med Balinski som utesluten och väljer sedan att avbryta tävlingen. Vetlanda får inte ens en ärlig chans att vinna! Det är sjukt!

Till returen i Vetlanda ska jag då banne mig gräva ett hål i banan på Vargarnas första startspår och hälsa att de idioterna inte kan köra så det är bättre att ge Vetlanda segern. För kom igen, de borde ju kunna väja för hålen? Dessutom blir banan farlig så det är nog bäst att sätta matchens slutresultat som 5-0... För det är ju så man gör i Norrköping.

FAN! Det verkar inte vara meningen att det ska gå bra för Eliten i år, är det inte skadade förare, förare som inte kan köra med de nya ljuddämparna och helt enkelt kassa förare. Ja då har de domsluten mot sig. Om jag vore BW så skulle jag lätt överklaga...!


5 idiotiska saker

Ytterligare 5 idiotiska saker jag har gjort, den här gången allmänt vad gäller hästhantering.

1. Jag ledde Mina och Diza tillsammans med cykeln på en väg där det inte är ovanligt att det kommer en bil.

2. Jag har hela vintern tagit ut Skrutten och Ballerina samtidigt genom stallgången och ut genom dörren.

3. Jag har glömt att stänga grinden till hagen en gång och märkte det när Index var sadlad och jag på väg ut. Som tur var hade ingen häst gått ut.

4. Jag struntade i att leda Index i grimskaft en gång när Julia gick före med två höpåsar. Behöver jag säga att han sprang efter henne?

5. Jag öppnade trägrinden en gång när jag skulle ta ut Ballerina och lät bara eltråden vara kvar (vilken är ganska så hög) eftersom stora hästar på minst 160 ändå inte går ut. Skrutten som var avundsjuk eller något smet under tråden och jag stod kvar som ett fån med Ballerina i ena näven.


18 frågor som ingen vet svaret på...

Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden, än ambulansen till patienten?

 

Varför finns det parkeringsplats för rörelseförhindrade framför skridskobanan?

 

Varför beställer folk en dubbel osthamburgare med stor pommesfrites och Cola-light?

 

Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?

 

Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?

 

Varför är inte ordet "förkortning" kortare?

 

Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?

 

Varför finns det inte kattmat som smakar mus?

 

Varför står det på hundmatsburken "ny bättre smak", vem har testat detta?

 

Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?

 

Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut?

 

Varför tvättar vi handdukarna, händer är väl rena när de torkas?

 

Varför använde Kamikaze-piloterna hjälm?

 

Hur har man fått skylten "gå inte på gräsmattan" ut till mitten av gräsmattan?

 

När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?


Har arbetarna på Lipton kafferast?

 

När jag köper en ny bumerang - hur blir jag av med den gamla?

 

Varför har byggnader som ska vara öppet dygnet runt överhuvudtaget lås?


Håll med om att de är lite kul? (;



Bilder från tävlingen

Lite bilder från dagens tävling (; Måste säga att en del nästan blev bra ^^




Stooora startfält...

Vad gäller regional dressyr i Småland så är det alltid så underbart stora startfält, främst då i kat. C. Det är nästan alltid så att man måste slänga sig på anmälan och anmäla så fort som möjligt. Helst precis när anmälan öppnar. Om man nu skulle råka missa det en dag då kan man ju givetvis glömma att starta den tävlingen. Det gäller alltså att hålla full koll, mobilen programmerad och laptopen uppkopplad överallt.

Eller vänta lite... Det är väl så att vi har lyckats skrapa ihop tre startande till en tävling jag har anmält till. Egentligen ska jag vara glad över att kategorin inte blev ihopslagen med D. Det var 3 klasser, en domare, det betyder 40 starter. Det var 35 anmälda.

Var är alla dressyrryttare? Harvar de fortfarande i LC, eller är det total generationsväxling på C-ponnyer? Jag var stolt när jag lyckades få en 3:dje placering på Öland. Normalt sett brukar en 3:djeplats betyda att man kom sist, eller iaf så gott som sist. 4 max 5 stycken i kat. C då är vi många, två placerade då är det ett stort startfält.

Små startfält har sina fördelar, en andraplats kan låta väldigt bra i mångas öron. Fram till den gång någon idiot påpekar att det var två, kanske tre, startande...


Ingen domare = ingen tävling

Ingen tävling för min del i morgon, domaren lämnade återbud och vi har inte hittat någon ny. Det är ju sånt som händer, tyvärr... Jag ska eventuellt pröva mina skills och sitta med som någon sorts meddomare... Haha, det blir nog skoj (; Det handlar om en LC:2 och jag rider ju regionalt iaf så liiite koll har jag nog.

Egentligen tur att det inte blev någon tävling, Ballerina gick ju inte så för mig igår. Aja, får se om jag inte kan hitta någon annan för hennes del (:


5 idiotiska saker

5 idiotiska saker som jag har lyckats göra när jag har ridit.

1. När jag var sådär 5 år gammal övertalade jag min ledare att jag minsann kunde rida själv uppför en backe i skogen. Det slutade med att min lilla shettis galopperade hem och jag hamnade i en snödriva. Efter det fick jag en skyddsväst.

2. Jag hoppade över en gran med Mina i djupsnö, hon fastnade med bakbenen och både hon och jag landade på näsan i snön. Efter det fick jag baka tårta...

3. Jag bestämde mig för att debutera i 80 cm med Mina, det visade sig att hindrena var maxade och närmare 90 än 80. Jag hamnade mellan en oxer, (utan att riva den!) Det är fortfarande gröna fläckar från bommen på kavajen.

4. Efter att Index hade vilat i en vecka red jag ut barbacka tillsammans med en kompis. Jag bestämde att vi skulle trava uppför Index favoritbacke. Jag var riktigt nära på att ramla av (Index bockade konstigt nog...) och har efter det tänkt mig för en gång till.

5. Jag skulle rida Skrutten i skogen efter att han hade vilat ett tag. Jag bestämde att vi inte behövde rida i djupsnön över åkern eftersom han var så pass lugn. När vi nästan kommit ut på vägen från åkern började han bocka som en idiot och jag höll på att få en trevlig resa ner i snön.




Ballerina (:

Igår red jag Ballerina då vi ska tävla en klubbtävling på söndag. Mest en kul grej, vi får väl se hur det går (; I vilket fall så gick inte ridningen sådär jättebra. Aja traven går kanon, galoppen var det sämre med!

I vilket fall lär det vara sevärt på söndag, haha jag vet inte alls hur det kommer gå. Så kör ni förbi vår bana så är det väl bara att komma in och titta, borde vara värt det för att få ett gott skratt ! (;


Såhär...

... tar vi oss ner för en bank... Nej, vi brukar inte hoppa terräng sådär ofta (andra gången vi hoppade bank och förra gången var för ett år sedan tror inte ens vi galopperade upp på den då)


Jag vet att det blev hyfsat failat, har ju ingen aning om hur man ska ta sig ner snyggt ^^


Bilder!

Lite bilder, från terrängträningen som jag lovade. Snabb var jag nästan med ^^ Tänk nu på att vi inte hoppar så mkt egentligen, jag är dressyryttare och Index räknas lätt till kategorin dressyrponny. Jag är stolt över att vi hoppade (: Vi hoppar nog hellre än bra skulle jag tro (eller jag gör...) (;


Inga kommentarer på min stil, Index hoppar bättre än mig (:


Missa inte...;

Ifall någon skulle ha missat det;



Nu är det inte längre bara jag från stallet som har blogg, Nelly har skaffat en med. Så nu är vi två stycken bloggare från vårt stall. Givetvis är det ju New Forest-power hos oss båda (; Dessutom är bloggen läsvärd, även om min givetvis är både bättre och snyggare ^^

(Tryck på bilden så kommer ni till bloggen, eller så trycker ni här)


Red Bull <3

Jag överlevde mitt nationella prov i Ma C, på något vis lyckades jag svara på nästan alla frågor och tror att jag till och med fick rätt på tillräckligt många för att kanske lyckas höja mitt betyg (det är bara en stark förhoppning, jag hatar nu mera matte)... Tack vare min Red Bull, givetvis. Utan dess psykologiska effekt hade jag aldrig överlevt. Efter endast en klunk kan jag säga att effekten blev tydlig, jag vaknade med en gång.



Om drycken hade avsevärd effekt? Givetvis men det berodde nog inte direkt på att koffeinet och allt annat som finns i den, snarare att jag trodde den skulle fungera. Då gjorde den ju det med. Nu är min kära Red Bull slut och jag är lika trött igen.


Terrängträning!

Idag blir det terrängträning på avslutningen för hoppträningen! Förra året tyckte Index att det var riktigt kul, så jag hoppas att han gör det iår igen (: Fast det borde inte vara så svårt att få fart på korta ponnyben på en stor åker... Bilder kan jag lova att det kommer bjudas på, Svante får ju givetvis följa med!


*suck*

Inte igen...
Hammarby - Elit Vetlanda
50 - 40

Vad är det här? Kom igen eliten, jag vet ju att ni kan! Visa det då! Och gärna snart annars lär det inte bli slutspel precis, snarare en kamp om att få stanna kvar i elitserien...! Till nästa match vill jag se en överlägsen vinst (:

Får muntra upp mig med att det går väldigt dåligt för Dackarna också (; (fast de lider av stora skadeproblem...)

Inte heller får man glömma att Vetlandas förare Matej Ferjan dog i söndags, R.I.P. ): Bara några dagar innnan han skulle göra debut i Vetlandavästen, en verkligt tråkig nyhet och en stor tragedi.


Bortklemad ponny...

Har länge skrattat åt alla som skämt bort sina hästar. De som har dem inne även på sommaren, har konstant täcke på dem och ja ni fattar. Helt plötsligt inser jag att jag blivit sådan själv.

Min stackars lilla ponny verkar vara av den frusna sorten så nu har han täcke på sig i natt eftersom det regnar och inne ska han inte behöva vara trots allt. Han hade ländtäcke på sig när jag red honom, han körs i fleccetäcke och står inne om det blir för kallt.

Herregud jag daltar ju mer med honom än vad de jag tidigare har skrattat åt gör. Men vad gör man inte för hästens bästa, frysa ska han inte behöva göra!


Problem...

Mina älskade ridbyxor är härmed förklarade utslitna och jag var tvungen att hitta ett par nya att slita på hemma. Så vi åkte in till Charlies där jag provade igenom hela deras lager och hittade tillslut ett par som både plånboken och jag gillade. Ett par i 160, herregud vilka korta ben jag måste ha! 36 var för långa, 34 för var för långa och 170 var ohållbart! Ge mig sådär 5 cm längre ben (minst)?

Annars hittade jag ett par underbara ridstövlar som jag från och med igår sparar till (;


Dagens tips!

Använd solskyddsfaktor när ni åker till ett soligt Öland, eller se till att ha långa ärmar på tröjan. Annars får man en grymt snygg bonnabränna. Sola inte armarna dagen efter, det blir bara ännu värre.

Mina axlar drogar just nu aloe vera och mår inte så bra, de är ganska så illröda (;


Div. I omg. 3 (final)

Som sagt så har jag ju varit på Öland och ridit finalen i Div. I. Det har varit jätteroligt, laget är helt underbart (: Inte blir det ju sämre när det visade sig att vi vann omgången och kom 3:a totalt! Dessutom fick jag mitt första nationella kval med Index efter en ritt på 62,9 % och var ett poäng efter de båda vinnarna som givetvis tävlar för Vetlanda och ingick i laget. Det blev alltså en 3:dje plats för min och Index del i klassen (av totalt 13 startande)!

Vi har ju inga placeringar regionalt innan så vi tänkte att det var bäst att visa vad vi kan i LA:P1, jag menar andra klasser är ju ingenting ^^ Att mina skolor var katastrofala behöver vi ju inte bry oss om, jag kom ju 3:a ändå (; Nej, jag är inte alls överdrivet glad. Jag är bara överdrivet stolt över att kunna visa att träning ger resultat (:



(: !


Vad tror ni om det här? Mer info med fullständiga resultat kommer i morgon (:


Inne igen (;

Nu har jag tagit hand om min ponny (och hunnit med ett avsnitt NCIS...) och putsat tränset. Sadeln får jag se när jag hinner med... Index är friserad med urtunnad man och är inte så lycklig på mig, om jag ska vara ärlig.

I vilket fall så gick galoppträningen riktigt bra! Han är inte trög hästen, bara lat. Så när jag väl krävde att han skulle lyssna med en gång så gjorde han det med. Vilket skillnad det blev! Den växeln han la idag var länge sedan jag har ridit i. Trodde inte att korta ponnyben kunde springa så fort (;


Uppdatering (;

Lite snabb uppdatering sådär. Jag ska ut till stallet nu, putsa sakerna, se till att hålla hästen varm samt galoppträna honom. Mycket tempoväxlingar hade jag tänkt (: I mon åker vi till Öland, tagga sista omgången i div I! Se nu till att hejja på oss på lördag! (:


Pirates of the Caribbean

Tittade för övrigt på första Pirates of the Caribbean filmen för ett par dagar sedan (curse of the black pearl om jag inte missminner mig). Jag insåg att den var betydligt bättre än både 3:an och 2:an som jag sett innan. Jag hade absolut för mig att jag hade sett den första men uppenbarligen hade jag missat den. Tur för mig att tv3 var snälla och visade den (:

Helt klart sevärd måste jag säga. Så gillar ni action och har dålig humor - se den!



Ni får en trailer på kuppen, om det nu är fler än jag som har missat 1an (;


JA!!!

Elit Vetlanda - Västervik
54 - 36

Har någonsin tvivlat på detta underbara lag? Eller tvivlat har jag men inte seriöst. Vad säger man om det här? Och den här segern fixade de utan Crump. Fast med tanke på att Peter Karlsson tog 16 poäng på 6 heat så bytte de ju inte ner sig. Kan de ha kvar Peter på reserven och få in Hampel, Crump och Kolodziej sen tror jag att det blir guld iår igen för Eliten (;

Särskilt med tanke på att Hampel körde sina underbara ytterrökare nu igen, den föraren och som han tar kurvorna. Det har man saknat rejält. Säger bara GO Hampel, du kan köra med ny ljuddämpare oxå! (;


Dressyrträning

Det var dressyrträning för mig och Index idag då. Ska jag vara ärlig så var det ganska välbehövligt. I vilket fall så gick han jättebra när han väl var loss. Jag fick väldigt bra tips på hur jag ska rida honom i galoppen samt få honom att lossa i vänstersidan där han just nu sitter fast rejält. Dessutom tränade vi en del på skolorna och de satt kanonbra! Riktigt bra flyt i dem, nu ska jag bara komma ihåg den känslan. För om jag får till den på tävling så lär jag nog få ganska bra poäng på dem. Med tanke på att min ganska kritiska tränare verkade riktigt nöjd (:

Nöjd var jag också, tror det var länge sedan han faktiskt gick så bra utan att man själv höll på att dö på kuppen!

Tittar antagligen på speedway nu (älskar tidsinställda inlägg) så hejja på Eliten nu! De ska ju vända en dålig trend idag (;


Ta hand om din gamla dator!

Såhär tar du hand om din gamla dator på bästa sätt:

1. Ha tålamod vid uppstarten, det är lugnt du hinner både koka kaffet och dricka det innan den har startat.

2. Ha inte för höga krav, tänk på att den faktiskt börja bli till åren.

3. Ta det lugnt, andas djupt och kom ihåg den där avslappningsövningen.

4. Slå den, ett lätt slag kan lösa många problem.

5. Svär, den tar inte illa upp men du får utlopp för dina agressioner.

6. Ta reda på problemet, ibland kan det vara väldigt enkelt.

7. Lös problemet, t.ex. se till att routern är på...

8. Klappa om den för att den ännu en dag har klarat av dina höga krav som att vara inte på facebook och titta på bilder samtidigt.

9. Ge den välbehövlig vila och använd någon annan dator i huset.

10. Se till att någon annan använder din gamla dator, säg t.ex. "att den är ändå ledig så du kan ta den istället för att jaga bort mig från din"

Jag är inte alls sur på min dator just nu, bara så att ni vet. Det är bara att den förbannade idioten inte ens klarar av att gå ut på Internet längre!


Vart tog ridningen vägen?

Jag var som sagt på lokal ponnytävling igår och fick en chock. Inte en häst krökte ens på nacken, inte ens genom att ryttaren sågade ner denne "på tygeln". De gick med huvudet uppe i vädret och studerade stjärnorna, hälften av ryttarna hade noll koll på sina hästar. De var glada när de både kunde stanna och styra sina hästar. Framhoppningen kunde i vissa fall vara livsfarlig då ungarna inte hade någon koll på vad högerregeln var. Man svängde åt något håll för att slippa en krock.

Jag kan säga att den här ridningen gav mig kalla kårar. Dessutom förstod jag hlet plötsligt mycket väl varför jag håller på med dressyr. Där kan ryttarna trots allt svänga sina hästar. Att de stackarna inte verkar vara ute i skogen och få sätta muskler är ju en sak. De är inte glada över att de för en gångs skull kan både styra och stanna. De tar det som något självklart.

Vilket jag också gör, lika självklart som det är för mig att alla hästar (b-ponnyer kan få borträknas) ska söka sig fram på stöd. Det stödet hittade jag igår uppe bland stjärnorna.


Hopptävling

Jag har en hopponny, eller nä vänta lite dressyrponny var det va? Jag har en duktig liten dressyrponny som inte gillar att hoppa mer än på sina villkor (; Att domaren inte kan räkna gör ju inte saken bättre (min åsikt!). Det var kul ändå, sen bryr jag mig inte om resultatet.

Fast jag kan ju bjuda på två bilder ändå (;

Och avsluta med en på Julia ^^



3-årstest

Som sagt, det var 3-årstest för Skrutten igår. Jag måste säga att han var riktigt lugn och helt underbar i all hantering, trots att han inte varit ute mycket innan. Kanon! Dessutom fick han 7-8 på hoppningen och det måste jag säga att jag är riktigt nöjd med.

Utöver det så fick jag väldigt goda vitsord vad gällde ridningen. Som att han var väldigt och lydig och väldigt välutbildad. Trots att det var första gången jag red honom i ridhus. Det värmde verkligen kan jag säga, särskilt med tanke på att det är första hästen jag rider in och har gjort allt själv vad gäller ridningen.

(Index och jag taggar lokal hopptävling nu, haha så hög status på att hoppa LD, LC ^^ Men är man dressyrryttare så är man (; )


NEJ!

Är det här sant eller?

Som alla nog borde veta vid det här laget är jag ett ganska stolt Elit Vetlandafan, trots förlusterna, likaledes är jag en stor idol av Elitens lagkapten, den rödhårige och utanför banan väldigt ödmjuke australiensaren Jason Crump. Han är en grymt duktig lagkapten, verkar peppa laget otroligt bra, ger tips, är en underbart duktig parförare och dessutom så otroligt ödmjuk (än en gång, utanför banan)! Ta Vetlandas senaste förlust som exempel, enligt honom finns det ingen ursäkt till varför det blev så de var helt enkelt sämre och får ta och leta reda på felen. Eller intervjun med honom idag.
Reportern "Vad var det som du saknade i Leszno i förra GPt?"
Jason "Hjärnan."

Visar inte det tydligt vilken förare det är? Är det något som det är fel på så är det honom, that's it! Inte är det väl heller konstigt om jag då har honom som idol? För man behöver väl inte leta efter en ryttaridol bara för att man rider? Det finns nog betydligt bättre idrottsstjärnor som man kan se upp till istället, jag har hittat min i Crump (och Greg med för den delen men han är ju Pirat herregud!).

Och nu för att komma till saken, Jason gjorde en kanonstartoch hans tunga start på året verkade ha vänt. Så slutar han tävlingen för sin del med att krascha i sitt 3 heat och åka i väg från banan i ambulans! Snälla, säg inte att det är något allvarligt bara? Får verkligen hoppas att det bara var ett stort blåmärke på axeln, annars får han verkligen krya på sig!


Tagga!

Säger bara tagga 3-årstest med Skrutten idag då (; Och hoppas att jag har blivit av med hästschampodoftem på händerna.

I vilket fall så är han duschad, pälsglansad och fin med snygga knoppar, (även i pannluggen) ^^


Officiellt fårskalletest...

Säger bara, skratta och njut (:

Frågorna

  1. Finns den 24 december i Finland? Ja eller nej?
  2. Hur många födelsedagar har den genomsnittlige mannen?
  3. Några månader har 31 dagar. Hur många har 28?
  4. En tjädertupp lägger ett ägg precis på gränsen mellan Sverige och Norge. Vilken nationalitet kommer babytjädern att ha?
  5. Kan en man i Småland gifta sig med sin änkas syster?
  6. Ta talet 30, dela det med 1/2 och lägg sedan till 10. Vad får du?
  7. Det finns tre äpplen och du tar två. Hur många äpplen har du då?
  8. En läkare ger dig tre piller och säger åt dig att ta ett varje halvtimme. Hur länge kommer pillrena att räcka?
  9. En bonde har 17 får. Alla utom nio av dem dör. Hur många får finns då kvar?
  10. Hur många djur av varje kön tog Moses med sig i arken?
  11. En slaktare i köttbutiken är 175 cm lång. Vad väger han?
  12. Vad är tyngst — ett kilo bly eller ett kilo bomull?
  13. Vad hette USA:s president på 60-talet?'
Rätta svar hittar ni här


Dagens tips

Kör lite mer tips;

Förena nytta med nöje. När det är fint väder se till att plugga ute i solen och tänk på att bättra på solbrännan ordentligt. Det kan bli sista gången då får se solen på hela sommaren... När solen gått ner eller det regnar ute, plugga i reklampauserna. Du slipper se den där förbannade reklamen för den där bilen 5 gången den dagen eller trailern till ett kommande program för 50 gången den veckan (;

Gör som jag, ta skolan seriöst på ett lagom sätt och se till att förena nytta med nöje under tiden!


Snabb uppdatering

Jag red Index på banan igår och är på väg dit igen (ska skynda mig ut till stallet). Han gick kanonbra och jag red mycket tempoväxlingar för att få med bakbenen ordentligt på honom. Det verkade fungera kanon på honom! Hästen har visst lite gång tror jag (:

Nu blir det stallet som sagt för att sedan åka på styrelsemöte och avsluta med att plugga på kemiprov. Det ser inte ut som att det blri något NCIS för mig i kväll, tyvärr. Jag som har blivit beroende! ):


Va fan?!

Kom igen eller, Valsarna - Elitvetlanda 46 - 43? Vad har hänt med Vetlanda? Jag funderar seriöst på om jag inte ska bli Lejonfan. Nicki är inte kvar men det är däremot Holder. Hm, borde nog tänka på saken med tanke på att de leder tabellen. Någon som vill se ett flaggbål om en vecka?

Jag som älskar trion Crump, Hampel och Kolodziej kan inte de visa att de är världens bästa trio? Samtidigt som Lezno-trion Hampel, Kolodziej och Balinski kan öva lite med den nya ljuddämparen. För inte kan Vetlanda vinna SM-guld 2010 för att sedan ligga i botten av tabellen nästa år?


Dagens tips...!

Mitt tips för idag är att inte jogga direkt efter att man har ätit. Då man löper (haha) stor risk att bli kraftigt illamående samt få håll... Risken är då stor att man fastnar mitt ute i skogen med stora problem vad gäller en snabb hemfärd. Ännu en gång, jag talar givetvis inte av egen erfarenhet (;


Anledning till att man ska vara morgonpigg...

Jag har börjat leka att jag är morgonpigg på tisdagar då jag har sovmorgon. Istället för att helt i onödan sova bort flera timmars tid går jag ut och rider. På så sätt har jag bara mockningen kvar när jag kommer hem från skolan och kan ägna mig åt lite annat utöver hästarna. Nu menar jag ju inte skolarbete utan kan gå ut och jogga en runda istället. Eller som jag hade tänkt göra idag, putsa upp min sadel... Den är inte brun längre, den är grå... Kom fram till att den borde fixas.

I vilket fall så är det sånt man hinner med när man inte sover bort hela dagarna (;


Rubrik?

Nu så ska jag ut och rida Skrutten en sista gång innan 3-årstestet. Sedan blir det vila för hans del, så han kan smälta allt och kanske bli lite piggare på kuppen.

Fick precis veta att blogg.se har haft driftstörningar i helgen (ngt som jag märkte...) inte alls kul. När jag väl kom loss från bloggtorkan kunde jag ändå inte publicera inläggen (; Inte för att någon bryr sig så mycket, men ändå ^^


Div. I


Behöver jag säga något mer än att laget är bäst? Andra placering för Vetlandas Div. I lag i dressyr idag (läs: igår), just nu en 3-plats totalt med en omgång kvar (:


Frisering ^^


Det här hann jag med igår, behöver jag säga att min häst har lite väl håriga ben? Annars blev jag väldigt nöjd (:


Vart tar tiden vägen?

Jag hinner inte med mycket mer än mina hästar just nu, Index ska trimmas ordentligt till Div I, Skrutten ska tränas på allt till 3-årstestet och sedan räcker inte tiden till för mer. Jag har massor med fina bilder som jag ska visa någon gång när jag hinner. Så länge så kan jag hälsa att jag lever trots att jag red Skrutten i skogen idag. Han går betydligt bättre där nu vilket är kul. Index går som en klocka och känns kanon. Trots att jag borde planera lite bättre och så är mina hästar grymt duktiga nu (:


Dagens ridning

Index: Ett pass på banan för att mjuka upp honom lite. Det regnade så jag hade stooor regnkappa, så man kan ju inte säga att min inverkan och sits var kanonbra. Jag är halvnöjd, vi får jobba lite mer på galoppen då övergångarna till skritt inte fungerar helt. Öppnan och slutan däremot börjar flyta på riktigt bra. Vi får väl se hur det går på söndag (;


Vi kan hoppa också...

Vi kan faktiskt hoppa också, eller hur det nu var ^^


Jag vet att jag inte har världens snyggaste sits. Fler bilder fanns men de var så suddiga och det är inte kul att se (;


Planering... <3

Jag funderar på om jag någon gång kommer lyckas med att gå och lägga mig tidigt? Ärligt talat så är nog svaret nej på den frågan. Om jag dessutom har ett prov dagen efter så sitter jag uppe i en evighet för att snabbplugga och lära för stunden. Planering är inte min bästa sida och den här veckan har jag tydligt visat detta, trots allt har jag kursprov i fysik idag. Mitt problem är jag inte inser att jag nog skulle skriva bättre på det om jag var vaken än om jag har pluggat och somnar under provet.

Någon gång ska jag försöka börja med något som heter planering, frågan är bara när...

Dagens ridning

Skrutten: Han har fått skor på fötterna nu, alla 4 till och med, det var första gången jag red honom med dem på men det märktes en enorm skillnad! Det var en helt annan takt i traven, kanonbra undertramp och så tog han ordentligt stöd på bettet. Vilket var första gången men det märktes så tydligt att han vågade mycket mer nu, riktigt roligt! Just det, tack vare ett kanonbra tips jag fick när jag löshoppade honom fungerar nu galoppfattningar kanonbra!

Sammanfattning: Jag är väldigt nöjd med honom (:

Index: Vi var på något som skulle föreställa hoppträning, Index däremot höll inte med. Han lekte, tjurig, envis, förbannat jobbig ponny. Vet inte vad det är med honom? Just nu är han en riktig "pain in the ass" så länge man inte dressyrar, då går han hur bra som helst. Det känns som att han har kommit någon sorts trotsperiod, igen... Vi får väl se om den kan släppa snart.

Julia var snäll och fotade, jag tvivlar dock på att det blev några bra bilder med tanke på vår prestation...


Elitvetlanda - Piraterna

Avslaget, svinkallt, avsnoppat, ojämna förarprestationer och maskinproblem. Det var en kort sammanfattning av årets första elitseriematch. Det hela började bra och såg ut att bli en jämn och rolig match rakt igenom, när sedan Piraterna tog in 10 poäng på 3 heat kändes det hela ganska avslaget. När 15 (!) heat hade gått stod Piraterna som vinner mer 8 poäng tillgodo.

Nästa match vill jag se det gamla Vetlandalaget med två grymt snabba polacker och en kanonbra parförare och lagkapten i form av en rödhårig australiensare.

Jag får trösta mig med att Dackarna åkte på storstryk borta mot Indianerna! (:


Dagens ridning

Index: Jag tänkte göra en favorit i repris och ta en mysig runda i skogen i vårsolens sken tillsammans med Index. De planerna gick i kras när jag märkte att det var svinkallt ute redan när jag tog ut hästarna. När vi väl kommit ut var det lika kallt och när vi kommit halvvägs så började det snöa. Vi tog den kortaste vägen på fortaste möjliga tid för att komma hem snabbt. Behöver jag säga att jag höll på att frysa ihjäl och att Index hade täcke på rumpan?

Just nu går Index med täcke, jag är nog hyfsat uppvärmd efter en varm dusch och en fortsatt uppvärmning under fleccefilt. Fast efter att ha cyklat till bussen lär jag frysa minst lika mycket igen...


Gårdagen

Ingen ridning för min del, däremot var jag ute och sprang en runda. Tror att det blev knappt 5 km, satte personbästa (utan att veta att jag har bra kondition...) på 22 min. Helnöjd (;

Avslutade dagen med att titta på NCIS och CSI samtidigt som jag pluggade till kursprovet (det kallas seriöst pluggande). Justin Bieber var ju med i CSI så tittade inte så mycket. Tur för mig att de sa att Bieber inte dog på riktigt under inspelningarna, jag förstod nämligen inte det (; Eller, hur det nu var, jag hade för mig att man inte sköt skådespelarna på riktigt men jag tackar för påminnelsen... ^^

Ganska flummigt inlägg känner jag (;

Kan jag få...?

Jag älskar att starta först... Det är alltid lika kul, domaren har inte sett någon ryttare innan och vet inte hur denne ska döma och ger nästan alltid lägre poäng. Min fråga är egentligen varför det alltid blir så? Finns det någon förklaring till varför första ryttaren ofta får lägre poäng? Jag tycker att det är ganska konstigt att en ryttare som rider längre ner i klassen och rider en lika dålig/bra ritt helt plötsligt ligger 5 % över första ritten. Ritten blir ju inte bättre för att den rids längre ner i klassen utan ska ju dömas likadant. Att domaren kanske inte kommer ihåg alla ritter är förståeligt men jag kan inte förstå varför det ofta kan vara sista ryttarna i en stor (antalsmässigt) klass som får väldigt höga poäng. Domaren måste väl ändå komma ihåg hur denne låg poängmässigt genom hela klassen, annars blir det ganska orättvist efter ett tag.

Ingenting att klaga över egentligen då det är lika för alla, det är bara att första ryttaren oftast är jag... Jag skulle bli väldigt glad om jag kunde få starta sist en gång till. Kom igen, jag är faktiskt morgontrött också! (;


Dagens ridning

Index: Det visade sig att P'n'J:en var på gräsbanan i Vetlanda så vi skyndade oss dit så att vi kunde starta en klass (: Mest en kul grej och resultatet kan verkligen diskuteras. Om man säger så här, hade han varit ett sto skulle jag sagt att han brunstade... Någon som vet om sent kastrerade valacker kan ha liknande problem? ^^

Div. I träningen var direkt där efter och den gick däremot väldigt bra (; Förutom att jag slarvade mig igenom programmet, jag ska tänka på det till helgen. Inga onödiga slarvmissar i lagklassen hade jag tänkt.

Skrutten: Löshoppning var det på schemat, tror att han tycker det är ganska så kul. Idag var han lite loj då han har gått på bete och dessutom ridits hela helgen. Om man bortser från det måste jag säga att han börjar hoppa riktigt bra, han kanske bli min nya hoppstjärna trots allt? Index gör ju inte så mycket för att få den rollen (;


Dagen ^^

Fullspäckad dag idag, precis som det alltid är när jag är ledig... Index ska in till Vetlanda och träffa laget, Skrutten ska löshoppas, borde plugga inför kursprovet i fysik och så är det Morden i Midsomer. En gissning är att jag kommer spendera min dag i stallet och möjligtvis en stund framför TVn (:


RSS 2.0