?

Haha, jag mår bra nu så det blir väl en tur ner till stallet och förhoppningsvis rida ponnyn (; Pissvädret förstör ju inte lite, hatar regn! Det blir nog en liten tur i skogen iaf. Tror inte att jag ska rida i grupp. Index har vilat i 3 dagar = pigg... ^^

Har iaf sett Alice i underlandet idag. Så mycket har jag lyckats göra (; Det var ju ganska lätt att se vem som var Johnny Depp. Jag undrar varför han alltid måste gå likadant och alltid ha roller där han verkar vara en smula knäpp? Eller så är det i de filmer jag sett honom i... Och det är iofs inte alls så många (: Skådespelare har kanske en förmåga att hamna i vissa fack... Det verkar så ibland eftersom min filmsmak är hyfsat blandad men när man ser filmer från samma genre är det också samma skådespelare.


Underbart...

När man väl kommit hem från Lkpg ja då blir man sjuk... Underbart att börja dagen med att spy! Fan också! Får ju möjlighet att skriva min akademiska uppsats men jag behöver ju hjälp med den... Toppendag just nu, får väl se var det här slutar ): Inget matteprov heller och känner mig som en stor skolkare. Tummen upp för mig idag ^^


Bilder från Linköping

Jag laddar upp lite bilder från Linköping och kan avslöja att jag var med på Quintek-dagarna som Linköpings Unversitet anordnade nu. Det har varit riktigt roligt! Dock så hann min "prov- och läxhög" öka i omfång så jag borde se till den nu istället för att skriva blogginlägg... Omo ni undrar så blev det inte så mkt bilder, det enda negativa med Svante är att han är lite klumpig (tyvärr...)


Soluppgång i Ryd


Soluppgång i Ryd


Underbar kristallkrona (:


Äntligen hemma!

Äntligen har jag kommit hem från Linköping, även om det var kul så är jag ganska trött nu... Hade tänkt att jag skulle ut och mocka och hälsa på mina hästar en snabbis innan jag bryr mig om min växande läxhög.

Kan ju säga att det var ganska kul att åka x2000 resten sparar jag till en annan gång. (möjligt att det dyker upp någon enstaka bild med (; ). Tåg är faktiskt ganska najjs så länge de är i tid - vilket de otroligt nog var!


Bilder

Tillslut så blir det ett par bilder på Skrutten från löshoppningen idag. Det här blir antagligen sista inlägget fram till onsdag kväll då jag ska till Linköping och inte vet om jag har tillgång till dator eller ej... Förhoppningsvis kanske jag kan uppdatera även om resan dit, iaf en gång eller ngt (:


Dagens favorit (: (ovan)




Dagens ridpass

Skrutten löshoppades som sagt idag så det var bara Index som blev riden. Det blev ett pass på banan, ganska smart eftersom han ska vila i 3 dagar och tävlas till helgen...

Han gick väldigt bra, det känns som att det börjar lossna allt mer för oss. Det blev nämligen en dag till när han kändes väldigt bra nere på banan och han börjar bli allt stadigare. Kanonbra! Idag blev det mycket sidvärtsrörelser då jag dels ville mjuka upp honom men även för att öppna och sluta ingår i P:1. De måste kanske fungera om jag ska kunna rida det programmet till helgen. Men det börjar de göra! Bara jag tänker på hur jag sitter så är det inga större problem. Han var lite stel i ena sidan så det tog ett tag innan det lossnade där. Annars var han jätteduktig, ökningarna i trav går jättebra nu! Vi kanske slipper komma sist i jkpg trots allt (vill ju inte skämma ut mig för resten av laget...) (:


Löshoppning

Kom hem för ett tag sedan efter löshoppningen med Skrutten. Han gick riktigt bra idag, de sista sprången iaf! Innan så har han varit väldigt spänd och inte vågat ta tag i hindret ordentligt. Nu så började han tycka att det var riktigt kul och tog tag i hindret samt började hoppa med ryggen. En himla skillnad måste jag säga. Om han växer till sig lite så kan han nog bli färdig inför 3-årstestet. Ridningen hinner jag nog med, frågan är om han är visningsbar. Jag lär inte få så bra poäng om han är överbyggd osv...

Svante var med så jag fick en del bilder, de såg ut att vara okej när jag kollade på dem i kameran. Jag vet inte hur de ser ut i fullformat dock (; Givetvis blir det lite bilder sedan, jag ska bara hinna rida Index med (:


Dagens ridpass

Idag så red jag både Index och Skrutten. Index i skogen och Skrutten på banan.

Index fick testa hackamore igen, nu lite mer seriöst. Han hatade det, tyvärr. Blev jättespänd och trippig i steget och förstod inte alls hur han skulle kunna söka sig framåt - nedåt när det gjorde ont i näsan så fort han försökte. Trots att jag knappt hade något stöd alls i tygeln. Känsliga lilla ponny... Tog jag lite mer saktade han av. Nä det fungerar så länge jag skrittar honom och behöver något starkare än en grimma men inte vill tränsa honom. Annars får det nog en stor diss då, iaf Index, blev väldigt spänd av det istället. Ridbar givetvis men jag märkte stor skillnad.

Skrutten red jag på banan och han var helt underbar! Så otroligt lättlärd och underbar att arbeta med. Redan nu söker han sig ner på stöd ordentligt nästan hela tiden i trav. Då har jag ridit honom en gång till sedan förra gången och mamma har tömkört honom ett par. Det verkar som att han kommer bli klar till 3-årstestet. Det utan att vi har fuskat med inspänningstyglar och annan skit som jag inte tycker hör hemma på en unghäst. Mamma har tömkört honom en hel del, sedan har han blivit longerad med lösa gummiband. Mest för att han inte ska springa med sänkt rygg och få en ordentlig underhals. Duktig är han, och att söka sig ner på stöd var inget svårt för honom. Helt underbart med en lättlärd och positiv häst!

Nu ska jag sova, någon idiot kom ju på att man ska ställa om klockan... Dra fram den t.om. ! Inte alls kul och Skrutten som ska löshoppas på förmiddagen i morgon. *snark* (Svante följer med ^^)


Systemkamera, en onödig investering?

Systemkameror de är dyra, klumpiga och totalt onödiga, eller? Givetvis skulle de flesta säga JA! Jag säger nej, en systemkamera är dyr men du får så otroligt mycket för de extra pengarna. Dels så en massa inställningar du kan komponera bilder på 50 olika sätt, framhäva detaljer som annars går förlorade och få ett helt annat liv i bilderna. Jag ska visa det med hjälp av ett par bilder jag lite snabbt klippt ihop i PS.


Först så har vi det självklara - storleken. Ju flera megapixel desto mer kan du zooma in på bilden utan att detaljer går förlorade. Den första bilden är tagen med min kompaktkamera, den andra är tagen med Svante och tredje med en gammal mobilkamera med hyfsad kamera. Ni ser den självklara storlekskillnaden. Bild 1 kan du förstora mer än bild 3 men bild 2 kan förstoras mer än bild 1 och att jämföra bild 2 med bild 3 är som att jämföra en lastbil med en ferrari.


Nu är det ju så att storleken inte alls är allt utan bildkvaliteten har en enormt stor betydelse. Bild 1 är då tagen med en Nikon D5000, bild 2 med en Canon Powershot A550 och bild 3 med en Nokia 5500. Som ni ser på bild 1 är detaljerna fortfarande väldigt väl bevarade och bilden känns betydligt mer livfull. Bild 2 är helt okej även de mörka partierna har smält samman lite och den inte har samma skärpa. Bild 3, tja, man ser ju vad bilden föreställer utan problem! Däremot så syns det att den är lite pixlig och de färgtoner som är lite lika smälter gärna samman. Index man har dessutom fått en ganska konstig nyans och bilden är inte riktigt verklighetstrogen. Bild 1 har mer fokus på Iza, precis som var meningen, medan de andra två bilderna har fokusen på hela bilden.

Alla 3 bilderna är tagna under ungefär lika ljusförhållanden (bild 2 och 3 kanske lite senare under dagen) och har tagits med samma syfte (bra bild på ett hästhuvud).

Den sista anledningen är ju given! Vill man fota lite seriösare och tycker att det är kul att fota - då kan man inte klara sig utan en systemkamera! (:


Bilder från idag (:

Jag och Svante var ute en stund och fotade i den fina vädret, jag måste ju lära mig ^^ Det är sjukt vilken skillnad det är mot en vanlig kompakt! Bildkvaliteten är ju helt annorlunda! Sedan skulle jag nämligen hjälpa Julia (hon fick ju ärva min gamla...) lite och ge henne lite tips på inställningar. Det kändes som att kameran hade krympt väldigt... Jag som tidigare tyckte att den var stor och klumpig!















Dagens ridpass

Ska man vara exakt så var det ridpasset igår, men det handlar om minuter ^^ Jag och Julia var nere på banan och red dressyr och tog ut lite cavaletti.

Båda hästarna gick jättebra (när vi väl hittade ett avstånd som passade båda två). Jag tyckte att de fick en bättre bjudning framåt och blev mjukare i kroppen. Som om cavalettin strechtade dem, om ni förstår? Jag brukar inte träna dressyr med småhinder så det är säkert en helt normal effekt som jag inte visste om. Båda hästarna tyckte att det var riktigt kul och det var nog ganska nyttigt för dem att få lyfta på hovarna och tänka lite. Både jag och Julia var riktigt nöjda efteråt så antagligen hade hindrena en väldigt positiv effekt på våra ponnyer!


Jag avslutar med en blombild från idag (om jag inte har fel så är det en pensé?). Vill ni veta en annan sak? Jag älskar redan Svante (;


I-landsproblem...

I-landsproblem på hög nivå... Jag behöver Nikon Transfer för att kunna föra över mina bilder till datorn på ett bättre sätt. Givetvis fick jag med programmet på skiva, men min CD-brännare fungerar inte, inte pappas heller. Det gör den på laptopen men programmet är inte kompatibellt med Windows 7 (drf man har XP ^^). *suck* Sånt här orkar man inte med om man är trött... Jag gav upp och följde pappas råd "ladda ner från Internet". Om det är olagligt? - det bryr jag mig inte om, jag har redan betalat för skiten en gång!




Dagens ridning

Idag blev det banan för mig och Index då jag kom hem lite sent (köpte kläder till Linköping ^^). Vår bana har äntligen smält. Så nu väntar jag bara på tjällosningen...

I vilket fall så gick Index riktigt bra. Jag tänkte på att sitta med rak rygg och hålla mina händer stilla. Det här är då några av mina största problem. Han gick riktigt bra tack vare det. Gamla böcker har sina fördelar de med, framförallt för att det inte är något daltande utan så är det! Den stilen passar mig perfekt och Index med. Våra ökningar satt som en smäck, det var takt i dem! Övergångarna var helt okej, de enkla bytena hyfsade och skänkelvikningarna fram och tillbaka över medellinjen gick bra. Helt klart nöjda med Index men jag lovar att mina små stackars ben kommer få träningsvärk imorgon ): Jag orkade hålla om honom idag och då blir man trött...


Sovmorgon?

Jag har tur, jag bor i en håla och kommer inte in till Vetlanda vid någon annan tid än 8 eller 11. Vilket betyder att jag sitter här och gör ingenting nu. Vi börjar vid 10 idag då vi har en inställd lektion. Dock hade jag tänkt att jag skulle ta och skriva lite på min uppsats. Jag har 1 ½ timma på mig så jag borde hinna en hel del. Jag hittade en ganska intressant blogg som tog upp det där med hästens form. Hoppas att man kan använda den som källa (; Nu borde jag göra någonting, för en gångs skull ^^


Dagens ridning

Idag blev det skogen, mitt huvud mår inte helt bra efter att Skrutten skallade mig. Index var lite pigg och tyckte det var jättekul! Han var riktigt duktig när han väl flyttade piggheten till energi i gången (:

Nu när snön, äntligen, har börjat smälta så är det ju givetvis tjällossning! Aldrig är det riktigt bra... Jag vill ha riktig vår nu! Inga kletiga hagar och tjälhål utan grönt och fint med underbara vägar i en ljusgrön skog (:





Som julafton, fast jag betalar...

Jag fick min älskade lilla kamera med posten idag! Jag hoppas att vi får leva ett långt och lyckligt liv ihop (; Helt överlycklig, satt och dreglade över den och tittade på batteriet var femte minut i hopp om att det skulle vara färdigladdat. När jag kom in från stallet var det klart iaf, men då var det redan mörkt. Jag testade den lite inomhus trots det och längtar tills helgen så att Svante och jag kan gå ut och promenera tillsammans och fota mina snyggingar (:


Jag testade min kamera, a.k.a Svante, lite trots allt. Här är den enda bilden jag blev lite nöjd med... Jag behöver öva litegrann!


Avig dag...

Då har jag varit i stan, utan att köpa någonting. Känns som bortkastad tid. Men jag får väl skylla mig själv när jag inte hade plånboken med mig. Jag vet iaf vad jag ska köpa, så det ska nog gå ner och göra i morgon. Om jag inte glömmar pengar igen... Den här dagen har varit en sån där när man känner för att gå och lägga sig igen och inte gå upp på en vecka. Usch! Det är av misstagen man lär sig så då kanske jag slipper göra samma misstag igen (;

Jag hann inte med att rida idag då jag kom hem vid halv sju. Känns som att man har glömt ngt... De dör ju inte av att få vila men konstigt känns det i vilket fall. Jag ska nog kompensera det med att rida båda två imorgon (:


Väntar...

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli halv 4 så att jag och Tina kan gå ner till stora staden Vetlanda. Som vanligt så har då "skolkis" (dvs jag) slutat tidigare än vad hon gör... Bara för att våra lärare är snälla ^^ Jag ska köpa lite kläder iaf, hur det nu ska gå när man inte har pengar med sig. Senildemens drabbar folk tidigt, iaf mig. Jag ska titta så får jag se vad det blir för något. Hoppas att jag hittar något snyggt, det är ju inte så svårt egentligen men jag bör ju inte spräcka min budget heller (; Som just nu är ganska knaper då skrutten har fått en massa nya saker. Det gäller ju att prioritera rätt hela tiden... ^^

Bara en fråga till de som läser min blogg. Är rubriken kursiv (monotype corsiva) eller vanlig (typ, arial) ?
Vill veta om det är fel på hur jag har kodat, skolans datorer eller min dator...

Dagens ridning

Idag red jag både Index och Skrutten, Index på banan och Skrutten i skogen.

Skrutten hade riktigt roligt kan man nog säga. Det blåste ute så han blev lite taggad. Han började med att bocka, fortsatte det hela med att smälla upp halsen i skallen på mig så att jag sitter här med huvudvärk och funderar på om jag inte fick en smärre hjärnskakning på köpet... Sedan avslutade han med att resa sig. Efter det tog vi ett jäkla bocksprång i galoppen. Sketna små unghästar som inte kan tänka på sina ryttare! Han hade kul kan man väl säga, tur att han roade någon. Tror att jag har ångrat mig lite - unghästar är kul så länge de kan hålla sig på marken. Hans lekande är dock inte något jag tolererar utan vill få bort så fort som möjligt - jag är väldigt noga med att ryta åt honom när han ens tänker tanken att bocka.

Index red jag som sagt på banan, där underlaget var riktigt katastrofalt. Tror ni inte att min lilla ponny då helt plötsligt tyckte att det var jättekul med dressyr och gick riktigt bra? Jag blir inte klok på mina hästar, tror inte att de är helt normala iaf... Som sagt så gick han bra med tanke på underlaget. Vi testade ett par språng i galopp och även fattningarna satt. Annars så försökte jag få kontroll på ryggningen då han sprang bakåt med en härlig underhals första gången. Mot slutet var han riktigt duktig. Vi får nog träna lite på det där då jag i två olika böcker råkat läsa att "en häst som ryggar villigt och rätt en inte alltför kort sträcka är väl genomarbetad". Hm, vet inte om jag kanske kan få in det som villigt iaf? ^^


Dagens ridning

Det var helt underbart väder idag! Solsken och riktigt varmt (om man jämför med det 10 minus man är van vid...) Index fick sola rumpan i en helt underbart mysig ridtur i skogen tillsammans med Nelly och Diza. Jag tror att de båda hästarna var lika glada över det fina vårvädret som ryttarna var.

Trots att det var fint väder och allt så koncentrerade jag mig en del på ridningen och hade en ganska mjuk häst med stöd på båda sidor av bettet. Kanon, jag ska ner och åka skridskor med Index på banan i morgon så då lär jag märka om min "annorlunda" ridning i skogen har gett resultat.


Det blir ytterligare en liten bild på min söta linslus (:

Skrutten fick vila då mamma och Julia var iväg på en seg hopptävling (jag som trodde att det bara var dressyrtävlingarna som kunde ta hela dagen...). De kom hem ganska sent, lite lagom när jag hade satt mig ner för att skriva på min akademiska uppsats till svenska C. Ett intressant ämne, enligt mig, men jag vet inte om jag är så intresserad av att skriva ner det på papper... Jag hade tänkt att jag skulle lägga ut delar på bloggen sen ^^ Om den nu blir bra och intressant.


Beställt!


Ett styck Nikon d5000 är beställd och jag väntar ivrigt på leveransen. Sjukt kul! Äntligen kommer jag få en riktig kamera (;

Dessutom fick Skrutten ett nytt träns då jag vann auktionen på det. Najjs, ganska ljust brunt med remontgrimma, tror att han kommer passa kanon i det (: Remont som han är ^^


Känner mig duktig ^^

Utöver att jag ridit två hästar så jag har faktiskt putsat Index bruna utrustning. Vilket betyder hoppsadeln, pullartränset, två sadelgjordar och när jag ändå höll på kandaret. Det blev riktigt fint måste jag säga och det var riktigt välbehövligt! Nu luktar mina händer någon blandning av tvål, läderfett och ekololja. Underbart, nästan så det borde bli en ny parfymdoft? Usch nä, jag ska skrubba bort det så gott jag kan!


En liten bild på Index från idag (igår) kan jag bjuda på ändå (:

Någon film eller några bilder blir det nog inte. Jag skulle ha klippt ihop en jämförelsefilm på Skrutten men det tog mig en halvtimma bara att hitta filmerna. Trodde att de hade försvunnit eller ngt! Jag ska skaffa ett bättre system. Vad det verkar kanske jag kommer behöva det snart ^^ Hehe,


Dagens ridning

Idag red jag både hästarna. Index i skogen, han tyckte det var jättekul att få komma ut i grupp (: Jag var noga med att rida med en stilla och stadig hand så han gick bra även i galoppen. Han fick ett jämnt stöd på båda tyglarna hela tiden, något som jag kan ha lite problem med att ge även i skogen. Det blir lite mer lek i skogen vanligtvis men jag har bestämt mig för att rida seriöst även där. Efter rundan så provade jag mammas kandar på honom, vet ni vad? Det passade! Jag ska testa att rida på det så fort banan blir fin, kommer bli jättekul att testa. Han såg iaf ut som en riktig dressyrponny med det på, min fina lilla kille (:

Skrutten red jag på banan då det var ett tag sedan han gick. Inte så kul att ge sig ut i skogen på en pigg knappt inriden häst med bara en halvt fungerande broms. Han skötte sig jättebra och började ta stöd på bettet själv och även på raksträckorna. Det var första gången jag red honom när han hade "gummibettringarna" (han flyttade bettet hela tiden) så bettet låg mycket mer stilla i munnen på honom. Jag tror att han var lika nöjd som jag! Har ni tur och bilderna blev bra så kommer det några senare.


Dagens ridning

Jag hade egentligen inte tänkt rida Index idag men han fick komma ut och skritta en liten tur på en halvtimma. Bara för att få röra på benen lite. Han gick ju inte så hårt igår precis... Vi testade ett hackamore, vilket var första gången för både mig och hästen. Index verkade trivas ganska bra med det, men shit vad starkt det var! Trodde faktiskt inte att det skulle vara så starkt. En himla tur att jag fattat att det kunde vara starkt så jag tog väldigt löst i tyglarna. Funderar ändå på om jag inte ska köpa ett. Förutom att man var tvungen att rida med en väldigt mjuk hand var det ju riktigt bra (: Han lyssnade ju bara man tittade på tyglarna, ganska häftigt faktiskt ^^ Jag tror att jag spände det rätt iaf, sedan dog han nog inte när vi skrittade på långa tyglar i en halvtimma. Förutom en liten del av rundan då jag ville att han skulle gå i form. Fast då höll jag knappt i honom ändå, benen ska ju arbeta inte handen.


Vart tog våren vägen?

Igår när jag åkte hem värmde solen för en av de första gångerna iår. På eftermiddagen var det snöstorm. Helt underbart, nu ligger det ett lager med 10 - 15 cm snö på marken och väntar på att smälta. Igen. Mina planer gick i kras lika hastigt som snön föll ner från marken. Nu funderar jag snarare på om jag ska skritta Index en tur i skogen. Ut och jogga har jag redan bortprioriterat. Gummistövlar, alternativt vinterkängor är inte till för att jogga i. Lika lite som jag är bra på att halka runt på snorhala och snöiga vägar.



Dagens ridpass

Jag hade tänkt rida dressyr idag. Det går ju att diskutera hur bra det gick. Riktigt skitväder var det, snålblåst och snöigt. Inte alls mysigt. Jag skrittade honom en del och travade ett par varv men underlaget där vi var var dåligt det med. Alltså gick vi hem ganska fort igen. Jag tror att jag rider i morgon istället, lite seriösare då. Eller så tar jag med Index istället för Mina när jag springer, får se hur det blir. Om han följer med mig så blir det ju inte ens uppvärmning men jag har planerat efter att han ska vila imorgon (: I vilket fall hoppas jag på bättre väder och vår!


Tänkvärt

Har lånat en bok till mitt arbete om dressyr och den är både bra och tänkvärd, trots sin ålder. Som ni förstår av texten nedan är den ju inte direkt från iår. Fast har inte heller hästarna förändrats sedan den tiden heller, alltså ska de fortfarande ridas likadant. Den skillnaden jag ser är att hästarna är mer avlade för tävling. Men det har inget med deras muskler eller skelett osv att göra.

Kriget fordrar, att ryttaren vid alla tillfällen följsamt och säkert behärskar sin häst, samt att denne är lydig, snabb och uthållig.

En riktig och följsam sits utgör grundvalen för en riktig inverkan på hästen (det stämmer så bra så!)

Ryttaren skall undvika att böja för mycket och för länge. Då hästen giver efter i sidan, bör ännu starkare böjning icke begäras utan hästen belönas med eftergift. (Well, är inte rollkur lite av motsatsen till vad som sägs?)

Vid hästens rakriktande får ryttaren icke söka bortarbeta snedheten genom böjning av den stela sidan. (opps... jag rider honom gärna på volt ett tag)

De vid galoppfattning vanligaste felen äro:
Att ryttaren ser ned på inre bogen (
hur många år som galen ponnyryttare tog det innan jag efter upprepade tillsägelser slutade med det?)
Inre sidan vikes och överlivet lutas inåt och framåt (sker automatiskt då man ser ner på inre bogen...)
Att inre tygeln verkar dragande och därigenom motverkar inre bogens och inre bakbenet framförande (från och med nu har jag en ytterst stadig och stilla hand)

Och för att visa vilka grymt välridna hästar de hade:

En väldresserad häst behöver i allmänhet icke någon kraftigare förhållning än att fingrarna något fastare slutas om tyglarna, under det att ryttaren däremellan med burna händer och eftergivna armmuskler bibehåller en lätt förbindelse med bettet. (Nu pratar vi alltså om en häst betslad med träns...)

Den väldresserade hästen behöver i allmänhet icke mera än en mjuk känning av skänkel, för att efterkomma ryttarens vilja. (När han är på bra humör så ^^)

Tja, jag blev ganska imponerad av det jag har läst hittills och även om boken inte kommer att bli min bibel (bara nästan) så kommer jag nog följa en hel del av det här! Riktigt tänkvärt och bra för att friska upp min kunskaper. Mycket är "aha! att jag inte tänkt på det tidigare", eller "just det så var det ju!"




Dagens ridning

Som sagt så blev det en tur i skogen med Index. Det var rent hemskt underlag så det blev en del skritt. På grusvägarna var det helt okej så där kunde vi iaf trava och ta en liten galopp. Jag var noga med att han inte fick gå över tygeln och jag tror det gav resultat. Dessutom tvingade jag honom till lite öppna, jättejobbigt enligt Index. Men jag tyckte det var bättre att mjuka upp honom i sidorna än att bara skritta framåt utan några krav. Han gick bra och var riktigt mjuk efter det. Att jag sedan måste tänka på vad jag gör är ju inte hästens fel. Jag har en del att slipa till men det fixar jag nog, när jag vet vad jag gör för fel.

Skrutten fick vila då underlaget antingen var jätteknaggligt eller svinhalt. Jag ville inte riskera att han halkade då han har noll koll på benen och varken skor eller broddar.


Soligt (:

Solen skiner, jag kom hem tidigt och det verkar som om våren någonstans ifrån har börjat hitta hit. Kan inte bli mycket bättre (: Index och jag ska ut och jaga gångtrafikanter i skogen snart hade jag tänkt. Tills jag har funnit inspiration så lyssnar jag på Nickelback (just nu I'd come for you). Underbart (;

Jag ska ladda in lite bilder från igår så antagligen kommer det några bilder på skrutten när han tömkörs. Ikväll då, om jag kommer in från stallet lite tidgare vilket jag bör göra annars är jag ganska dålig (;


Skrutten påväg hem efter löshoppningen (:


Dressyrträning

Då har vi varit iväg och tränat idag. Index gick jättebra när han väl var loss! Duktig liten pålle ibland (; Både öppnan och slutan fungerade bra likaså de enkla bytena. Jag kanske klarar av en LA:P1 trots allt. Det gör jag egentligen, tror bara inte på mig själv och hästen. I vilket fall är jag jättenöjd med honom. Det var hur länge sedan som helst han kändes så bra. Jag tror att jag har en lite snygging ändå (: En duktig sådan, med en del kapacitet när man väl har övertalat honom.

Jag är kanonnöjd med honom som ni förstår. Ibland förvånas jag över vilken duktig häst jag faktiskt har. Inte trodde väl jag att han kunde både öppna och sluta helt godkänt. Med bara ett par gångers träning. Inte heller visste jag att han kunde göra klockrena byten. Men jodå, när matte och häst arbetar ihop då går allt. Det gjorde vi idag (:


Träning nästa

Då har jag klarat av ett kursprov idag, får väl se hur det gick. När man för första gången skriver en essä bör det kanske inte vara på ett kursprov? Jag är hyperintelligent (; Får se vad jag får på det, skyller på att jag, ehm, någonting annars. Det får gå som det går, mitt vanliga resonemang. Antagligen skulle det gå bättre om jag planerade lite bättre. Men snälla någon? Vem orkar det? Inte jag iaf.

Nu ska jag träna istället, det blir dressyrträning för mig och Index. Bästa att vi försöker vara lite seriösa. Senaste gången det inträffade var förra dressyrträningen (; Vi kan när vi vill och eftersom vi aldrig vill göra något samtidigt så går det inte alltid så bra ^^ Borde nog gå nu, jag ska lyckas med konststycket att linda hästben - med paddar under. Så mycket dressyrryttare är jag (:


Dagens ridning

Idag blev det banan för min lilla ponny då vi ska träna imorgon och jag ville känna på honom innan det. Han var helt underbar! Gick som en klocka och allt satt som det skulle. Det blev, gissa vad?, en massa övergångar och galoppfattningar. Men det är så enkelt att om inte grunderna fungerar då fungerar inte något annat heller. Alltså tränar vi en massa på de viktiga övergångarna.

Just idag fungerade de kanonbra! Jag tror knappt att det var en övergång som hamnade på frambenen utan de allra flesta var med bakbenen under kroppen. Kanon! Det känns som att en hel del har lossnat för oss. Idiotiska saker som öppnor och bakdelsvändningar m.m. ska vi träna på imorgon. Jag lär behöva det, Index fattar vad han ska göra men jag har ju aldrig gjort något sådant på en häst innan. Så ska man lära ut det till hästen med... Tur att han är smartare än vad jag är (; Fast sedan är det väldigt sällan hästens fel och vi lär oss det tillsammans efter ett tag. Vilket betyder när vi både förstår vad vi ska göra - samtidigt ^^

Nu blir det nog sängen med mitt svenskahäfte (så att kursprovet kan gå hyfsat imorgon). Jag hann ju inte plugga så seriöst idag, herregud det var ju både NCIS och CSI! Nä, jag har inte alls börjat nörda deckare... Det är bara en period som kommer och går (:


Alla deltagare brukar ha möjligheten...?



Inget fel på Saade nu då men Expressen har överträffat sig själva igen. Som ni ser har de kommit fram till att en av deltagarna i Eurovision kan ha möjlighet att vinna?! Ojoj, nu har de använt hjärnan på riktigt ju (: Jag som trodde att vinnaren redan var klar? De fick mig att fundera lite, vänta nu röstar folket för att bestämma vinnaren?! Nä nu ska jag inte vara elak, jag tyckte bara att de har lyckats med rubrikvalet ^^


Dagens ridning

Eftersom Skrutten blev löshoppad var det bara Index som blev riden. Vi red en runda i skogen igen (: Det är ju där de sätter musklerna så det är ju ingen nackdel. Banan blir det ändå hela veckan så jag slipper rida i mörkret. Det  gick bra iaf, jag tänkte på mina övergångar så att vi inte hamnade på frambenen. Vilket gick bra, jag måste ju vara konsekvent och kan ju inte struna i övergångarna i skogen för att träna på perfekta på banan. Det skulle ju göra att det snurrade i skallen på stackars hästen (; Mamma som var med berömde dem iaf så jag har nog lyckats. Vill ni också lära er bra övergångar? Läs Detta är ridning skriven av Gunnar Hedlund. En kanonbra bok som jag ska plöja mig igenom ordentligt hade jag tänkt (:

Nu blir det Morden i Midsomer (tillsammans med mitt häfte med texter inför kursprovet i Svenska B) för min del, vilket är mycket bättre än Solsidan och Time Out. Bara för att det engelsmän är bra på att göra deckare med ruggiga mord ^^


Löshoppning

Skrutten blev som sagt löshoppad idag. Det var första gången för honom i det ridhuset men det gick väl helt okej trots det. Han behöver givetvis träna en hel del om han ska kunna gå på 3-årstestet men det är ju ändå en början. Tränaren som hade hand om det hela är kanonbra så jag tror nog att det var något av det bättre han har gått. Sedan blir han ju bättre för varje gång som går med så det går väl kanske inte att jämföra så.

I vilket fall så trodde han att Skruttens valpiga teknik berodde på att han är överbyggd och växer. Vilket antagligen stämmer bra, jag hade heller inte velat hoppa med växtvärk ^^ Överlag måste jag säga att jag är nöjd, han ska få åka dit igen om ett par veckor så får vi se om det är någon skillnad. Han är ju ganska smart så jag tror nog att han fattar själva grejen fort. Att han sedan ska ha lite teknik det får jag väl se om han är född med eller inte. Det går inte att bedömma den direkt när han växer heller, vi får väl se om jag har ett stolpskott eller inte.

Ni får en liten film iaf med några ihopklippta språng. Han var lite spänd och sådär så han ser väl inte ut som en os-häst i hoppning precis men han är iaf söt (: Jag skulle tro att han blev lite trött mot slutet så det är därför sista språnget blev lite, ehm, konstigt.


Japp, det här är skrutten tänk nu på att han växer! Vilket är väldigt viktigt i sammanhanget (: Och Windows Moviemaker är ett, *host*, väldigt bra program ^^


Och där förlorade Sverige igen...

För det första så är jag inte så intresserad av melodifestivalen men jag såg den idag trots allt var det ju final. Men herregud bidragen lät ju likadant?! Popular och In the club, var fanns skillnaden? Popular som i sin tur lät precis som en 80-talslåt... Jaja jag behöver ju inte göra annat än skämmas för att jag är svensk när Eurovision är. Om det nu mot all förmodan skulle gå bra - glöm vad jag skrev. Fast det kommer ju hända den dagen grisar kan flyga. Tur för Saade att han är snygg, han kanske kan tjäna lite röster på det? Precis som i Sverige menar jag.

Nä, tacka vet jag Nicke Borg en äkta smålänning med en låt som jag älskade! Åh, tänk er Chad Kroeger röst på den låten (Nickelback)? Det skulle ha blivit en storsuccé, inte för att Nicke är dålig men Chads röst är underbar (: Just nu kan svenska folket + utlandsjuryn skaffa sig en lite bättre musiksmak. Kom med något nytt? Typ, Lordi x2? Eller så kan jag sluta skriva sura inlägg och sova istället? Alla skulle nog må bättre av det (;


Dagens ridning!

Idag red jag både Index och Skrutten. Index fick leka i skogen - något som min kära lilla ponny verkade uppskatta. Han hade en gångart - galopp... Jaja kul att man kunde roa någon idag (: Tror att alla hästarna tyckte det var kul att komma ut på en "ny" runda. Vi hade inte ridit den på ett par veckor.

Skrutten fick även han en runda i skogen, lite kortare bara. Vi mötte älgar för första gången. Enligt honom en skräckupplevelse. Herregud det stod 3 stycken gräsätande rovdjur och slickade sig runt munnen när han skulle gå förbi. Men han är ju bebis så det var väl inte så konstigt att han reagerade. Trots allt flydde ju inte hans moraliska stöd så han lyckades överleva sin fight med gräsätarna... Han var ganska på tårna resten av rundan, eller tills han blev trött och det tar ju inte så lång tid.


Min lilla skrutt som föl, han var riktigt söt då (:(nu började jag längta till sommaren bara för det...)

Imorgon blir det löshoppning för Skruttens del. Han har nytrimmad man och friserade ben endast för detta. Innan såg han ut som en ovårdad unghäst som ingen tittat till sedan han fick gå ut på lösdrift i höstas. Inte okej om man ska ut och åka till ett ställe där det finns några som kan se honom. Nu är han så fin jag kunde få honom, man klipper ju inte en unghäst precis så pälsen har han ju kvar. Nu ser han istället ut som ett välvårdat utegångsfår (:


(går)dagens ridning

Index fick vila igår så min lilla bebishäst fick bli riden istället (: Vi gick ner på banan och mamma började med att longera honom. Han verkade vara ganska pigg så jag ville att han skulle få springa av sig lite innan. När jag väl kommit upp så var han helt underbar! Han är inte så jättemycket riden (blir ju 3 i vår...) så jag kan inte kräva så mycket av honom. I vilket fall så stannar han jättebra nu, söker sig neråt nästan hela tiden i skritten och börjar söka sig neråt även i traven. Vi övade lite avsaktningar och att svänga, även för skänkel. Han lyssnar jättebra! Dessutom börjar han bli ganska stadig på volterna även i traven och där börjar han så smått söka sig neråt. Han är så duktig så min lilla skrutt.

Antagligen ska han ridas idag med, får se hur det blir vädret är ju inte så mysigt. Jag har inte hunnit med stallet på förmiddagen heller då vi var och kollade på saker från en kursad hästbutik. Jag fick med mig ett par vita pikeurridbyxor hem, najjs ^^ Tänkte att min kavaj inte skulle känna sig ensam (; Nä men jag behövde ett par nya och de här var riktigt sköna! De verkade ha bra stretch och riktigt skönt material. Kanske visar en bild sen (:


Dagens ridning

Idag blev det bara en liten lättare och kortare tur i skogen. Dels för att både Iza och Index gick väldigt hårt igår (jag räknade på det och fick det till ca 30 språng...) sedan var det skitväder. Vilken tur man kan ha när man är ledig? Snöade och blåste som bara det, inte mysigt alls... Kan säga att jag fixade stallet fort för att sedan in och värma mig och kolla på film istället. Det är ett mycket trevligare nöje vid halv snöstorm (:


Hoppträning

Idag var det som sagt hoppträning. Bana var det idag om man ska vara exakt. Vilket betydde massa titthinder och det älskar ju en lite tittig häst (; Han var faktiskt duktig, fick några onödiga stopp innan jag började rida ordentligt. Jobbiga ponnyn kräver en massa ben. Det var bara ett hinder som inte gick så bra, en oxer på en ganska svår väg med en vattenmatta + blå tunna på. Han dog. Mina ben med. Vi kom över tillslut och stoppet var först mitt fel då jag inte red ordentligt och han kom snett. Sådant klarar inte en känslig individ som ponny av, nädå han är bara inte hopponny egentligen.


Det är inget annat än lite vilja som saknas på den ponnyn, tekniken är det faktiskt inget större fel på (:

Vi avslutade det hela med en bana på 90 så det gick ju inte dåligt precis. Den gick han kanon på! Vi hade bra tempo, bra vägar och kom bra på alla hindrena. Helt klart nöjd med min lilla gris. Bara det faktum att tränaren tycker att vi kan hoppa bana på 90 säger väl lite vart vi faktiskt har kommit. Vi hoppade banor på max 70 förra året vid den här tidpunkten. Utvecklingen går framåt minsann, när väl ponnyn kommer på att det är skitkul att hoppa. Egentligen.


*rubrik* ^^

Orkade faktiskt inte med mer eller mindre någonting igår. Jag tvingade mig till att rida sedan orkade jag inte mycket mer. Skulle pluggat till ett par prov men de överlevde jag ändå. Tror jag iaf, får väl se hur de gick. Jag är duktig på att flumma en massa så får jag väl hoppas att något blev rätt (;

Nu så taggar jag hoppträning ikväll. Grymt skönt att få rida i ridhus med tanke på vädret ute nu... Regnet det bara öser ner, eller om det är snö...? Jaja ska ta in hästen tidigare så att han hinner torka till och värma upp sig, den lilla frusna saken. Hans skitiga täcke blir tvättat iaf.

Skriver om hur träningen gick sedan. Jag är ledig imorgon så jag ska inte upp tidigt eller har några idiotiska prov så det ska jag nog hinna med!


Dagens ridning

Eftersom jag fortfarande inte mår helt bra, hatar att vara sjuk! Så blev det helt enkelt en tur i skogen idag. Jag kände mig ganska dum när jag gick ut och red mitt på dagen, istället för att vara i skolan. Fast nu är det ju så att jag inte är döende i 40 graders feber precis. Dessutom var jag ensam hemma så det fanns ingen som höll koll på mig (;

Det var ganska, eller snarare riktigt, kravlöst. Mitt enda krav var att Index inte sprang med huvudet i vädret och studerade stjärnorna. Det stadiet har vi faktiskt passerat tillslut så han jobbade på bra trots allt. Fint väder var det iaf och jag mår mycket bättre efter att jag har varit i stallet. Vet inte varför?

Jag ska nog gå till skolan imorgon, annars kommer jag bli en förslappad skolkis som inte gör någonting. Hehe, och det vill man ju inte. Ska bara få min historialärare att förstå att jag tyvärr inte kan göra provet... Nu borde jag nog sova eftersom jag fortfarande inte mår helt bra.


Vilken tur man har ibland...

Som ni ser på rubriken så har haft tur idag. Jag har varit sjuk både i fredags, hela helgen samt idag och alltså varit hemma från skolan. Givetvis så har jag prov i morgon och inga böcker! Underbart! Bara för att måndagar uppenbarligen är den dag när vaktmästarna tar semester samt schemaläggaren såg till att alla har lektioner hela tiden. Turligt nog ska jag ha provet i historia och just i perioden från första världskriget fram till andra världskrigets start händer det ju inte så mycket. Eller jo, men jag tror nog att google hjälper mig tio gånger mer med det än med ToF:en (; Alltså får wikipedia vara min kära vän ikväll, som vanligt.


Programridning

Det var programridning för min och Index del idag, LA:P1 som sagt. Det går väl att diskutera hur det gick men jag skyller det på att han inte gick fram ordentligt på framridningen. Vilket berodde på mig som inte red fram honom ordentligt. Han höll på att dö för allt och jag hamnade på fel sittben och kunde inte ställa igenom honom. Det är ganska enkelt att räkna ut att det inte går bra efter det.

Själva programmet gick som sagt sådär. Första gången var en katastrof, enligt mig, då han inte gick fram till bettet överhuvudtaget och jag kände att LC:1 hade varit svårt för mig... Det kändes så iaf men det gick inte så jättejättedåligt, egentligen. En del saker gick bra, som hm?, den förvända galoppen och den andra slutan.


Jag och Index idag, suddig filmbild som synes (;

När jag red det andra gången gick det betydligt bättre. Jag hade velat få fram honom lite mer men nu fick vi mest missar på det som vi faktiskt inte har övat så mycket på så som öppnan. Den gick väl inte kanon precis. Aja, det programmet är jag nöjd med och de enkla bytena var godkända. Ökningarna gick faktiskt bra de med och även slutan i båda varven, den förvända galoppen har han som vanligt inga problem med. Jag får helt enkelt vara nöjd med tanke på att jag inte direkt har ridit de här rörelserna tidigare. Sedan har jag lite att träna på men vad annat ska jag förvänta mig?


Det finns en anledning till allt!

Har ni tänkt på en sak? Hästen blev domesticerad för sådär 7 000 år sedan. Efter det har utvecklingen gått framåt hela tiden även om hästen egentligen hela tiden har använts till en sak - krig. Ridkonsten har även den förändrats, från barbacka till stigbyglar och sadel för att fortsätta till starka bett och skarpa sporrar och vidare till snällare bett igen. Ändå har utvecklingen bara handlat om en sak - kontroll. Människan har hela tiden varit i behov av att kunna kontrollera hästen och har då testat allt som bara går. De hårda metoden övergavs efter ett tag istället började utvecklingen av den engelska ridstilen.

Precis som så mycket annat är den ridstilen ett arv efter militären. I alla armér behövde man väldigt vändbara hästar som lyssnade på minsta vink. Annars är man ganska död i en strid och det inser jag som är allt annat än militär... Alltså måste den stilen som militären använde vara bra, annars hade de aldrig anammat den eller hur? Så ser jag det.


Det var ju inte direkt lätt att hitta bilder från den tiden men här en, uppställd tyvärr. Jag hittade en bättre men orkade inte printscreena.

Det här arvet förvaltades ganska bra ett tag efter militärens "avhästning" under mitten av 1900-talet. Det var även då som man släppte på reglerna om att alla startande måste vara militärer, män och officer under OS. Genast ökade konkurrensen och även kvinnor fick möjlighet att delta.

Här är en av Sveriges största dressyrryttare - Ulla Håkansson.

Som ni ser på bilden är formen på hästarna fortfarande väldigt lika. Med det menar jag hög nacke och näsan lite framför lod. Även om man tydligt ser att utveckling av en sporthäst har gått framåt. Inte är det heller konstigt när hästen inte längre skulle användas till krig utan som ett fritidsintresse och en sport.


Här ser vi då ett ekipage på elitnivå i dressyr, som de flesta ser är detta Anky van Grunsven.

Något som syns ganska tydligt är att hästen går lite bakom lod samt att nacken inte heller är den direkt högsta punkten. Då bör det tilläggas att utvecklingen för en bättre sporthäst har gått ännu längre och gången är ganska svår att jämföra. Som ni ser när ni jämför de olika ekipagen har utvecklingen gått åt något håll. Åt vilket kan ni döma själva. Även om jag inte anser att det är etiskt rätt mot hästen att rollkura ner den i form. Något som många av våra kändaste ryttare inom dressyren över hela världen faktiskt gör. Än en gång, döm själva jag vet var jag står! Ni som läser min blogg, skriv gärna er åsikt!



Dagens ridning!

Mådde fortfarande inte helt bra så jag red bara en häst idag. Jag hade tänkt rida skrutten också men det gör jag i morgon istället. Index red jag i vilket fall i skogen, en ganska lång tur så att han fick galoppera av sig ordentligt. Vi testade en "ny" väg med och kom nästan runt... Jäkla snö! Jag är trött på samma gamla vägar, vi har bara 2 rundor nu nämligen.

Imorgon blir det programridning så jag får möjlighet att rida igenom min kära lilla ponny ordentligt. Jag ska rida LA:P1, hur det nu kommer gå... Trots allt har jag inte kunnat öva så mycket. Aja, det får väl gå som det går meningen är ju att jag ska få lite tips till tävlingssäsongen börjar. Annars får jag väl säga som en tränare sa en gång "han är iaf söt". Jag kan inte annat än hålla med!


Dagens ridning!

Det blev ett pass på banan trots att jag inte mådde så bra. Kan ju inte säga att det gick kanonbra men över förväntan. Det blev mest uppmjukande rörelser så som skänkelvikningar samt att ställa sig ordentligt på volten för min skänkel. Jag är ganska nöjd ändå, hade inga direkta krav med tanke på att jag inte mådde så bra idag. Egentligen hade jag velat rida i skogen men det hann bli mörkt, tyvärr...


"Ledig" dag firades med "Deer Hunter"

Helt underbart tycker jag, känns som att jag har sprungit in i en vägg. Huvudet är som en stor ballong, första gången jag känner att jag har något mellan örnonen. Hoppas att den där förbannade alvedonen kan ta och hjälpa... Mitt stackars huvud gillar inte mig ): Dessutom har jag ont i ryggen för att jag satt konstigt när jag tittade på film i morse (eller om man nu kan räkna runt 1 som morgon?). Great! Det blev en gammal film från 1978 idag, nämligen "The Deer Hunter". Ni får trailern här, den suger ordentligt och filmen är verkligen 10 ggr bättre än vad den ser ut att vara!


Enligt mig var då filmen riktigt sevärd, inte en av mina absoluta favoriter kanske (där slåss Gladiator med Braveheart) men som sagt riktigt sevärd! Jag måste faktiskt säga att lite äldre filmer inte är så dumma ändå... Fast sen har den ju vunnit 5 oscars med och då brukar normalt sett inte en film vara dålig...

Filmen handlar om ett kompisgäng i en arbetarklasstad där mycket av arbetet kretsar runt ett stålverk. I den här gruppen ska 3 stycken av vännerna snart åka till Vietnam, för kriget där. De krigsscenerna är nog bland de bättre jag har sett, för en gångs skull får man se hur soldaterna hade det. Man får se hur de klarar sig igenom kriget och vilka men de faktiskt får av det. Den förskönade bild som de tidigare hade fått visade sig vara en ren lögn. Filmen är ganska sorglig rakt igenom med en hel del hemska scener. Som när vännerna tvingas spela rysk roulette mot varandra. Annat som man får se delar av är den stress, skräck och sorg som soldaterna faktiskt känner.

Ska man jämföra krigsfilmer är den här lite liknande "The Thin Red Line", vilken är riktigt hemsk och välfilmad om man jämför med andra krigsfilmer där tillvaron förskönas väldigt mycket. Givetvis har säkert soldaterna "kul" också men jag kan inte tänka mig att de skrattar lite glatt när de ska ut och skjuta lite japaner/tyskar eller var nu "fienden" kan tänkas komma ifrån.

Som ni förstår har jag ganska bred filmsmak med tanke på de olika filmer jag har sett. Enligt mig är det inte så mycket om det är en action eller krigsfilm utan snarare om det finns någon känsla i den. Finns den där underbara känslan när man faktiskt förstår hur personerna i filmen känner sig då är de också bra! Denna känsla brukar finnas i de filmer jag ser då jag är extremt kräsen och försöker se så många som möjligt av de oscarsbelönade filmerna. Givetvis då de filmer som är belönade med bästa film, precis som Deer Hunter har blivit.


Dagens ridning (:

Det blev ännu ett dressyrpass för övergångar och galopparbetet. I övergångarna försöker jag få honom att sätta under sig bakbenen och inte hamna på frambenen i avsaktningarna, vilket han lätt gör. Det är inte alls bra för hans ben så jag försöker istället att plocka upp honom på yttertygeln och se till att han får med sig bakbenen in i avsaktningen. Det börjar fungera ganska bra nu.

I galoppfattningarna ser jag istället till att han är framme till bettet så att han inte slänger upp huvudet. Även detta fungerade bättre idag då jag tänkte på att inte hålla honom för mycket i innertygeln. Till slut måste jag säga att jag hade en väldigt fin och genomriden ponny som började förstå vad jag menade. Vi satte klockrena galoppfattningar även i vänster varvet, öka - minska tempot fungerade bra, övergångarna helt okej förutom galopp - skritt. Dessutom råkade vi helt av en olyckshändelse då Index missförstod mig testa lite skänkelvikning i galopp. Jag borde tänka på hur jag sitter och inte hålla i innerhanden för mycket, det blir dagens läxa för min del. För Index del blir det att fundera på om inte bakbenen är starkare än frambenen ^^


Haha, den här bilden är några år nu! Måste har varit 2007, eller 2008? Index ser ut som en flygande köttbulle och jag är röd som en tomat i ansiktet ^^


Snön, smälter!

Kan ni tänka er det? Snön verkar äntligen smälta. Här i Vetlanda är det faktiskt barmark. Det känns som att det kanske kan bli vår i år med trots allt? Hoppas verkligen att det här håller i sig nu, jag orkar verkligen inte med mer snö! Nu ser jag positivt på det här och vad det verkar kanske våren kommer i år med!

Dessutom ska jag visst till Linköping i slutet av mars, jättekul! Giltig frånvaro och allt i 3 dagar, najjs ^^ Jag får nog veta mer lite närmare, kul är det iaf! Jag hade tur för en gång skull. Hoppas att den håller i sig nu även på tävlingar med hästen, division I t.ex.


Dagens ridning (;

Idag blev det, som vanligt, ridning två hästar idag dessutom.

Index fick en runda i skogen på ännu sämre underlag än jag trodde var möjligt... Tur att jag hittade en välplogad väg också (: Det mest spännande som hände var att jag mötte Karl och Karletina, våra två inneboende älgar. De stod på dammen och åt så glatt tills vi kom och störde dem. Jag tror inte att varken Karl eller Karletina tog illa upp för det utan de kommer nog snart tillbaka för att fortsätta med sin hotellfrukost ^^ Nä men skämt åsido, vi har haft fler älgar än hästar i hagarna den här vintern så de känns nästan som ett par husdjur (:


En dålig bild på en av älgarna jag och Index mött, den här har då fått det väldigt påhittiga namnet "Hälga".

Skrutten gick jag ner på banan med, mamma började med att longera honom medan jag tömkörde hennes häst. Tur att hon är så snäll och överdrivet duktig på tömkörning. Hon tömkörde mig, om ni förstår vad jag menar? Det var lite "kom igen nu du ska bara stå där och snurra runt, så sträcker vi på yttertömmen. Bra där, nu kan jag gå bra." Jag är inte så jätteduktig på tömkörning som ni förstår... Alltså hoppade jag upp på skrutten så fort som möjligt. Det blev bara en massa, starta, stanna och svänga. Men fungerar inte det fungerar ingenting och vi kan ju inte börja någon annanstans heller. Halterna börjar fungera klockrent nu! Han är jätteduktig och stannar bra med bakbenen under sig samt kröker då automatiskt på nacken. Det kan nog bli häst av honom med! Vi har ju klarat ett moment på vägen ^^


Pensionärsgymnastik

Det blev vila för Index idag så då gav sig jag och gammeltanten Mina ut på en runda. Hon behöver mjuka upp sina stela leder lite och min kondition är kass! Alltså är vi på samma nivå, det känns lite illa bara. Det blev bara en kort runda, vägarna är inte ordentligt plogade så man sjunker ner en bit i snön vilket gör att det är riktigt jobbigt att springa! Vi tog oss väl runt en runda på 2, max 3, km på en kvart. Sedan var jag död och Mina lika pigg. Hon tyckte inte det var så jobbigt att springa i drivorna uppför sista backen som jag gjorde. Men så har hon ju 4 ben och jag två... Tur för henne att hennes man är perfekt för mig att hålla i, annars hade jag nog legat kvar i en driva än och flämtat efter luft (;


Här är då en bild på vår pensionär, jag tkr att hon blev jättegullig med mina (?) handskar på öronen ^^


GHS

Har äntligen hunnit sätta mig datorn och tittat på alla underbara bilder från Göteborg Horse Show som alla andra har lagt upp. Snacka om att jag blev avundsjuk! Jag hade också velat vara där ju... Det enda positiva är ju att jag inte gjorde av med en massa pengar på onödiga saker, vilket jag lätt hade gjort med tanke på hur mycket det verkade finnas på mässan!

Haha, jag får väl se till att komma ner till Falsterbo istället. Vilket egentligen är trevligare så länge det är solsken och inte för mycket folk. Dessutom känns den mässan större och man slipper trängas lika mycket. Men iaf, kunde inte någon ha fått plats med mig i en resväska?


RSS 2.0