Top 250!

Ett onödigt inlägg bara för att jag vill ha det nedskrivet någonstans (och för att visa vilken underbar filmsmak jag har!).

Av filmerna på IMDBs top 250 lista har jag sett:

250. Skönheten och odjuret
247. Monsters inc.
241. Shutter Island
230. Pirates of the Caribbean, The Curse of the Black Pearl
223. Låt den rätte komma in
219. Superhjältarna
198. Avatar
195. Råttaouille
180. Draktränaren
171. Hitta Nemo
168. Monty Pythons Life of Brian
134. Deer Hunter
133. Toy Story
116. Black Swan
96. Inglourious Basterds
89. Braveheart
85. Gladiator
75. Monty Python and the Holy Grail
53. Wall-E
49. Amelie från Montmartre
42. Saving private Ryan
29. Sagan om de två tornen
28. Forrest Gump
24. När lammen tystnar
17. Sagan om ringen: Härskarringen
12. Inception
10. Sagan om konungens återkomst
7. Schindler's list
2. Gudfadern
1. The Shawshank Redemption

Och det här var 30 filmer, jag har nog knappt sett lika många till. Finsmakare som jag är (; Jag vet att det är en hel del animerat och tecknat men visst är det underbart att titta på som avkoppling? Nästa film som ska bockas av: 87. Pans Labyrint


Halebop <3

Har inte laddat mitt kontantkort på 5 månader, använder bara mobilen till att smsa och mina sms är gratis... Nu så fick jag ett sms om att de stänger av mitt kort om jag inte laddar det. Jag har 300 kr kvar på det. Vad göra? Klaga? Funderar på det ^^ Eller döda dem, för att helt dämpa mina aggressioner?

I vilket fall, det här var nog det sämsta det där företaget har gjort! Vill de tappa en kund så har de lyckats, frågan är om man inte ska byta tillbaka till Telia?


Tröstläsning?

Frågan är om man ska trösta sig med en bok nu när jag äntligen har förstått att teoretiker inte ska försöka sig på en praktisk uppgift. En härlig deckare som ger kalla kårar efter ryggen, det vore något det! Hittade en som nästan slår Hypnotisören, frågan är om jag verkligen har 39 kr till en bok?

Bokus priser på pocketböcker är lite dyra ibland när frakten är gratis (;


Då är frågan?

Har jag skrivit att två piratlag har vunnit varsitt ligaguld i speedway? Ett i Elite League i GB och ett i Elitserien i Sverige. Ett ganska kul sammanträffande va? Särskilt då båda lagen har satsat nästan bara på unga, lovande förare!


Körtkortsteori det är kul det...!

Den som kom på idén med körkortsteori skulle jag gärna prata med. Även om jag ännu hellre pratade med de som har gjort testerna... Usch! Ta inte körkort, lova mig det? Kör bilen utan det istället! Mkt smidigare, man slipper bli pank, dö inför uppkörningen och rabbla körtkortsboken/ frågorna i sömnen.


Jag låter er ärva, ehm, en skuld...

Jag har, precis som alla andra i min ålder, tänkt förverkliga mina drömmar. Ni vet allt det där, jobb med hög lön, villa, familj osv. Men seriöst om man ska studera vidare kommer jag behöva leva på knäckebröd resten av mitt liv och det enda jag kommer lämna efter mig i mitt testamente är ett studielån...


Hm, ännu ett I-landsproblem...

Eftersom jag är en laglydig medborgare inser jag nu att jag har ett stort I-landsproblem (eller två är det nog)

1. Jag såg sista avsnittet av CSI Miami idag. Idiotiskt. Nu vill jag ju givetvis se nästa säsong. Och gissa vad? Den börjar sändas i Sverige i vår! I USA började den sändas den 25 september. Eftersom jag vet att det är CBS (antar att det är en kanal?) sänder CSI Miami tänkte jag kolla om det gick att se avsnittet via deras hemsida. Men icke. Jag bor i fel geografiskt område för att kunna göra det. D.v.s. jag är inte någon amerikan utan råkar vara svensk men gillar amerikanska serier. Är det här ett sätt att stävja nedladdningen må tro? Jag anar att det kan ge motsatt effekt...

2. Även mitt älskade NCIS sänds av CBS och därför kan jag inte se avsnitten via "watch" utan får vackert vänta tills de behagar släppa säsongen i Sverige. Vilket kommer bli någon gång i vår, typ när nästa säsong spelas in så att vi i Sverige har sett färdigt säsong 9 när säsong 10 släpps i USA...

Frågan är om jag är helt dum i huvudet när jag börjar fundera på om man kan kringå problemet med hjälp av en proxy?

Bilder från idag (:

Bara för att det var så underbart ute idag:



Och för att min kamera är underbart duktig på att fota!


Kedjan - Ringar på vattnet

Hittade den här låten på Spotify (efter att ha efterlyssnat på morgonpasset i P3 med Kapten Röd)


Den är gjord med syfte att stödja Radiohjälpens arbete för svälten på Afrikas horn. Bara det gör det sjukt värt att lyssna sönder den på Spotify. Sedan gör det inte saken sämre att man hittar artister som; Petter, Timbuktu, Tove Styrke, Amanda Jensson, Daniel Adams-Ray, Jens Hoffmaestro och sist men absolut inte minst (snarare längst) Kapten Röd!

Kaptenen lyfter ju hela låten även om jag gillar Jens och Timbuktus rader (om jag nu inte blandat ihop alla...)


Facebook...


Facebook, det är ju som det är. För mig är det okej att skriva bara på engelska men det här? En blandras. Kunde inte låta bli att skratta. Synd att NN inte "taggade ett foto på mig", eller "la till 3 foton på mig", eller motsvarande på engelska. Tror att Facebook behöver jobba på översättningen, för att få den lite mer... konsekvent?


Stockholm!

Så har man varit i Stockholm i två dagar och kommer hem trött och sliten efter att knappt ha sovit någonting. Men kul var det så det var lätt var det! Det var en skolresa om ni ville veta. En annan sak jag kom på bara sådär. Mitt pass säger att jag är 18 år och det betydde att jag kom in vart jag ville och fick köpa vad jag ville på puben. Vissa fördelar finns det visst med att vara myndig (;


Bilder från idag (:

Tog lite bilder i det fina höstvädret idag och tänkte bjuda på några (oredigerade) favoriter!


Och fler blir det inte för jag orkar inte starta Photoshop igen (;


RSS 2.0