Okej...?



Ehm, bara för att du är känd får du göra vad som helst eller vad? Utan att någon bryr sig utan rycker bara på axlarna? Hade jag sett ut sådär en dag kan jag lova att det hade blivit psykhem direkt.

Nu hade jag suttit drogad med en massa olika konstiga mediciner och försökt komma på vad det var för dag egentligen. I mitt dimmiga och drogade tillstånd skulle allting vara detsamma. Det roligaste som händer är ett slagsmål i dagrummet som slutar med en fläskläpp på en av vårdarna.

Nu flöt jag ifrån ämnet, men ni förstår?


Inaktiv...?

Har kommit fram till att jag inte kommer orka hålla igång två bloggar ordentligt. Givetvis kommer jag inte glömma bort den här men det kommer nog bli allt mindre hästinlägg är jag rädd.

Vill ni läsa dem är det bara att trycka här, bl.a. kommer det upp ett inlägg om min min kära lilla ponny som kan vara kul att läsa. Så håll koll! (:


Eksjö stadsfest (;

Kapten Röd och Syster Sol till Eksjö stadsfest iår, någon som följer med mig? Måste ju se Kapten Röd när han kommer så nära! Åh, underbart jag ska dit (: Oavsett vad så måste jag givetvis åka, är ju som sagt bara Kapten Röd och Nickelback som jag vill se live. Hur underbart är det inte att få se hälften av dem då? Och få Syster Sol på kuppen (:


Hoppträning

Hoppträning idag för min lilla ponny, han gick kanonbra! Himla skönt att nästan allt släppt bara med ett bettbyte. Kul när det är lätt att åtgärda problemen (: Bjuder på en bild från idag.




Ny blogg (;

Bara så att ni vet, jag, Julia och Nelly har skaffat en blogg där vi bara skriver om hästarna. Den här bloggen kommer givetvis finnas kvar men uppdateringen kanske inte blir lika bra som tidigare.

I vilket fall kolla in vår blogg här


Det går bra nu (:

Elit Vetlanda - Dackarna

52 - 38

Ska man klaga? Tror inte det! En väldigt bra match där alla förare tog poäng och det inte fanns någon direkt topp, reserverna var de enda som inte tog en heatseger. På 15 heat, 4 nollor, Crumps stopp inräknat. Inte illa måste jag säga. Särskilt inte när Dackarna ställer upp 3 GP-förare och en f.d på reserven. Har lagmaskinen kommit igång igen, må tro?

Bara ett litet tips till Dackarna, skaffa bättre förare på plats 2,4 och 7. Jag tror att de också vill köra, faktiskt. Två heat var, junioren 3. Patetiskt! 3 förare (ev. 4) kan inte ta alla poäng, så är det. Har för mig att Vetlanda inte vann i början för att alla förare inte levererade... Jaja, bara något som tål att tänka på (; Jag vet att de lider av skador, precis som Vetlanda...


Sommar...

...när den är som bäst (:


Ett härligt sätt att roa sig en varm sommardag (:


Sommaridyll - a la mig (;

Okej då, efter en ridtur i skogen där jag blev förföljd av en flock med blodsugare (nej, jag menar inte vampyrer snarare blinningar...) har jag ångrat mig, sommaren är visst inte bara bra. Hade det inte varit för de där kräken så... Man blir ju mer eller mindre dränkt i flugor om man råkar bli lite svettig. Julias häst fick världens ryck, bockade och sparkade som en idiot samtidigt som hon galopperade iväg - på grund av en blinning eller liknande.

Index och jag stod kvar och vinkade av dem där de galopperade i väg mot solnedgången i klassisk Western-stil.


Så här ni vet, fast inte lika idylliskt i skritt snarare lite "Yihaaa" (;


Sommar <3

Åh, just nu känns det verkligen som sommar (: Vädret är underbart, jag jobbar inte på ett tag, höet slås för fullt (det värsta är ju att man måste ösa in skiten med...), ska sola och bada hela dagen i morgon och avsluta med speedway på kvällen.

Det är vad jag kallar sommar, snälla håll i det här hela lovet nu (:


Hackamore... (;

Det är ett alternativ som jag tänkt att jag gärna skulle vilja använda på min ponny för att kunna avlasta munnen på honom. En hästs mun är ju trots allt inte gjord för ett bett.

Jag kan inte säga att jag har blivit positivt överraskad av det på något sätt. Index tappar gärna framåtbjudningen och vågar inte ta tag framåt utan börjar trippa istället. Jag testade det idag igen för jag trodde att det kanske bara var att vi inte var vana. Men icke, han gick och slängde med huvudet och drog fram det så fort jag kortade tyglarna. När vi travade trippade han fram. Inte alls nöjd med andra ord.

Fast jag måste säga att det är ju inte svårt att få en häst att "gå i form". Kanske därför det har blivit populärt? Dra i tyglarna, hästen kröker på nacken, tada, du har en Grand Prixhäst! Usch, nej nu var jag visst lite elak men ändå det måste ju finnas en anledning till att man inte får tävla dressyr på hackamore? Dessutom var det så det fungerade på Index, råkade man hålla för hårt i tyglarna, vips in med näsan och kröka på nacken.

Det är verkligen vad jag vill ha ut av min ridning, verkligen (inte)... Nej, jag tror att jag nöjer mig med att använda hackamoret när jag ska skritta i skogen. Det fär det bästa användningsområdet jag har hittat till det, förutom dammsamlare då (;

Mina åsikter är grundade på hur min ponny + någon till fungerar på hackamore och är ju inte direkt någon studie på tusen hästar...


Gammal ÄR bäst!

GP idag en ganska trist kväll ur Elit Vetlanda perspektiv även om Kolodziej chockade och var nästan på väg mot semi! Crump tog sig till semi för att nolla. Hampel, tja hade han kört som i sista heatet hela tävlingen så hade han nog vunnit (;

Fast hade Crump fått en bättre bana i semi hade han kanske gått till final, hade Bjerre inte kört i tejpen hade nog inte Nicki varit i final, hade inte Sayfutdinov kraschat hade inte Hancock vunnit. Nu vann Hancock och han var väl värd det.

Det visar väl ändå att gammal faktiskt är bäst - särskilt eftersom han nu leder VM-serien på kuppen.


Midsommar (:

Härligt midsommarväder med regnskurar och svarta moln... Aja, det är ju som vanligt helt enkelt (; Midsommar ska firas hos min hov-fotograf Martina och Svante ska visst få träffa sin kusin (bror?). Kan ju bli ett trevligt möte! Så får jag se om jag ångrar mig ^^


Bilder (;

Och så lite bilder på min kära lilla ponny med (: Vi hårdtränar ju inför NF-SM nu, därav hoppningen (;


Inget fel på frambenstekniken iaf ^^

Nog kan han när han vill min ponny (:


Bilder (:

Nu så har jag beskurit lite bilder och sådär så tänkte att jag skulle bjuda på några ifrån dagen. Jag tar hästarna för sig och börjar med Skrutten (;



Första gången jag hoppar honom uppsuttet, som sagt (:


Dagen ^^

Det här är alltså vad jag har gjort idag, hoppat båda hästarna. Skrutten hoppades uppsuttet för första gången!




Dagens ridning

Idag så gick jag ner på banan med Index för att testa "nya" bettet även där (ska jag vara ärlig är det hans gamla som jag har fräschat till med ett par bettringar).

Han kändes helt okej när han väl hade släppt ordentligt i sidorna. Dock tyckte jag att han blev lite framtung och gick ner lite väl lågt. Fast det kan likaväl bero på att jag inte orkade rida ihop honom ordentligt.

Imorgon ska vi skutta lite och se hur det känns. Just nu känns det som att jag kommer ha det här bettet i skogen och när jag hoppar men jag får se hur det blir (:


Haha!

Bara så att ni vet, i morgon kommer det bli en rolig debut som ska dokumenteras. Tror att det kommmer vara lite sevärt faktiskt ^^


JAAA!

Lejonen - Elitvetlanda

41- 49

Fattar ni? Vetlanda tog äntligen sin andra seger! (iofs mot Lejonens B-lag, eller ett tunt lag utan Holder, men det är ju en annan sak...) Men, alla förare tog poäng och verkade vara väldigt jämna överlag. Iår är det dessutom så att man vinner på att ha jämna lag och inte bara tre stycken toppar som ska leverera allt. Det syntes på både Lejonen och Dackarna idag, när en heatledare inte levererar då faller hela laget igenom...

Visst att man skulle kunna önska ytterligare av en del förare även idag men det här visar ändå på ett uppgång. Dessutom delar vi jumboplatsen med Dackarna just nu och efter nästa veckas match mot dem så lovar jag att det är Dackarna som ligger sist!

Det är visst när det går dåligt för laget som man blir ett större fan... Undrar varför? Tja, kanske för att jag inte bara hejjar på ett lag för att de har vunnit SM 3 ggr på sedan 2004 utanför att de har det.


Dagens ridning

Idag så bytte jag bett på Index, innan har jag haft ett 3-delat eggbett men läste på Dressyrmupparnas blogg att de kunde kännas stumma på det. Precis vad han gör! Alltså tänkte jag att det inte kunde vara farligt att prova något annat så idag blev det ett 3-delat lite tjockare bett med rörliga ringar och bettringar till det (han får skav i mungiporna annars...). Ska jag vara ärlig så kändes han riktigt bra på det. Vi var ute och galopptränade i skogen så det var ju inget direkt seriöst men han lyssnade ändå mycket bättre!

Innan så har han skjutit fram näsan en bit och blivit så otroligt stark, idag så arbetade han mer under sig och slappnade av mer i nacken. Blev postivt överraskad måste jag säga. Jag ska testa bettet även nere på banan och se om jag märker någon skillnad där med. I vilket fall så ska jag använda det när jag rider i skogen och eventuellt även när jag hoppar.

Det är visst inte så dumt med förändringar ibland, jag har skyllt på tänderna men det verkar vara bettet den här gången! Skönt om våra problem kunde lösa sig (:


Dagens tips!

Vill du styrketräna?

Byt bettringar mellan betten då tränar du dessutom både tålamod och smärttöskeln. För om inte fingrarna fastnar så händer ingenting... Sjukt jobbigt blir det efter ett tag om man har ett par bett! (;

Eller så använder man vår halvtrasiga cykelpump och pumpar sig utmattad utan att få luft i däcket...


Dagen (:

Slapp dag idag har inte gjort någonting egentligen. Jag och Nelly var nere och red på banan. Index gick faktiskt mycket bättre idag. Sedan fastnade vi i stallet ett tag när det ösregnade... Det här är vad jag kallar svensk sommar, eller om det är något höstliknande? Jag skulle inte tacka nej till lite sol måste jag säga (:

Efter det så har jag sett ett par avsnitt till av Game of Thrones. Jag har precis hittat en ny favoritkaraktär - Arya. Om ni ser serien kommer ni förstå, jag lovar!


Game of Thrones

Den här serien har jag blivit kär i efter ett avsnitt (kan väl delvis bero på att jag gillar Sean Bean som skådespelare, fast han gör ju inte hela serien helt själv precis)... Så jag har bara en sak att säga, se den!


Här är en kort trailer. Jag får säga att efter ett avsnitt är jag beroende, hur ska det då gå när jag har sett ett par till? (;


Jaja...

Det är väl inte så att jag vill vara elak eller så men efter att jag hade sett det här:

Så kom jag fram till att jag att det var 43 314 personer (minst) som håller med mig om min åsikt att Justin inte är ofelbar. IMDb brukar ha samma åsikt som mig vad gäller vilka filmer som är bra och inte, så nog får jag tro på dem den här gången med. Jag måste säga att jag inte tänker kasta bort 105 min på en film med den kassa rankingen. Hade filmen räknats som en riktigt "spelfilm" hade den just nu legat som sämsta film på "Bottom 100".

Jag håller mig till filmer med klass så som "The Shawshank Redemption", "Gudfadern", "Inception", "Shindler's list", Sagan om Ringen- triologin, "Deer Hunter", "Braveheart", "Gladiator", "Forrest Gump". Ni fattar va? Oscars-belönade filmer helst. Där är anledningen till att jag inte kastar bort de där minutrarna.

Jag säger ingenting om hur han sjunger nu, jag orkar inte bry mig om det och har inte lyssnat tillräckligt på honom för att kunna säga något objektivt. Det jag vill ha fram är att han inte är en gud och framförallt verkar han vara en kass skådespelare (Ja, jag har sett CSI-avsnitten och somnade nästan).

Kan någon bara säga vad som är så speciellt med honom, som gör att alla verkar älska honom? Jag letar förgäves efter det.


Nya bilder (:

Har varit ganska inaktiv ett tag men jag tänkte att jag kompenserar detta med lite nya bilder på Rainman. (Vart tar tiden vägen? Jag som har lov och allt...)


Världens sötaste lilla föl (:


Hemma igen ^^

Så har man kommit hem igen efter en underbar dag i Göteborg och Liseberg med klassen! Har varit sjukt kul måste jag säga (: Fanns ju en massa roliga saker att åka som jag inte har åkt tidigare. Blev helt kär i Balder och ångrar att jag bara åkte den två gånger...Kom hem mitt i natten idag så är väl lite sliten idag, men det är ju sommarlov nu så vem bryr sig? Får väl stå ut en dag eftersom vi ändå inte gör något seriöst direkt. Titta på film orkar man även om man är trött. Efter en Red Bull så är man ändå pigg igen, åh du underbara dryck (; Haha, kommer bli beroende en dag...

Nu ska jag ut och ta hand om min ponny som har fått överlevt utan mig i en hel dag... (han uppskattade det säkert ^^)


Underbar skola...

Den här sista veckan har jag överhuvudtaget funderat på varför vi går? Jag tror inte vi har haft en enda vettig lektion på hela veckan. Vi har varit lediga i tisdags och idag, så vi har halvt sommarlov utan att vi har slutat. Betygen är satta och ändå var det meningen att vi skulle haft lektioner både idag och i morgon?

Min slutliga fråga är, hur tänker vår smått inkompetenta kommun? Är det inte bättre att låta oss få lov istället för att vi går på något slags tidsfördriv? För något annat är det inte! Vi är nog bättre på att fördriva tiden själva än att skolan ska göra det åt oss.

Tänk om vår kommun lär sig någon gång. De får inga motiverade elever, precis som deras målsättning är, istället ökar bara frånvaron. Den som de vill minska. Åh, snacka om att ha misslyckats med politiken...


Liseberg

Nu så taggar jag Liseberg och hoppas på att det blir fint väder och trevligt (: Var ett tag sedan jag var där så det ska bli riktigt kul! (; Har visst lyckats tidsinställa ett inlägg för kul skull, annars hörs vi på fredag.


Dagens ridning

Index: Usch! Gick ju bättre än igår men han går skit nu pga av mig... Vill hitta tillbaka till den där känslan som jag hade när jag tränade dressyr för Christina senaste gången. Att det ska vara så svårt!


Bilder (:

Och så kommer det lite bilder på Skrutten och mig, han har ju vilat i en månad och verkade ha glömt en hel del under den tiden. Samtidigt som en del fungerade klockrent, unghästar (;


Skrutten hälsade att han ville bli dressyrhäst när han blir stor och att matte borde matcha sin outfit om han ska kunna bli riktigt snygg på bild. Jag bjuder på vår snygga vardagsoutfit istället och funderar på om jag överhuvudtaget kan matcha snyggt med honom... (;


Bilder

Lite bilder från idag som min kära vän och proffsfotograf (eller hon är min privta hov-fotograf) Martina tog. Börjar med Index och fortsätter med Skrutten.


Även sommartjocka ponnyer kan röra på sig, ibland (; Vi ska ner på banan igen i mon och mjuka upp oss ytterligare. Det var lite stelt då jag inte har ridit någon dressyr på ett tag med honom.


Dagen (:

Är visst ledig idag, vilket är skönt så jag ska se om jag inte hinner med en hel del idag. Hade tänkt börja med att träna min kondition och jogga. Sedan ska jag rida båda hästarna (har fotograf med så bilder kommer nog). Det är en speedwayfri tisdag idag, vilket jag funderar på hur jag ska överleva? Eller det är ju andra lag som kör men det är ju inte hälften så intressant... Även om jag håller tummarna för en stor Dackeförlust (;

Några bilder på Rainman blev det inte igår då han sov, tog bara ett par stycken och orkade inte starta datorn för att ladda in dem. Givetvis så följer kameran med ner idag med!

Just det, kul att min statistik går uppåt nu (:

Haha!

Såg det här nu:


Måste säga att det faktiskt är lite småcoolt att jag vann (: Och så fick jag en länk på en av de bättre skvallerbloggarna. Det är faktiskt lite kul ändå! ^^ Hoppas bara att det inte är sant att de ska ta en paus, hur ska man överleva utan skvallerbloggar? Det går inte!


Nu så...

ska jag ut och försöka få bort ett styck gräsmage från min, numera, julgris. Eller jag ska motionera magen iaf, det behövs! Vart tar min slimmade tävlingsponny vägen på sommaren? ): Det blir bara en liten julgris kvar! Förstår inte meningen med att hästarna sväller så på gräs, jag menar det är ju vad de ska äta och så får de värsta magen... Något gick nog fel där (; Men jag kan ju inte låta honom äta hö året runt, usch, det dammar och är äckligt nu med. Nej, nej även om han blir fet så ska han givetvis få vara det han är - häst. Och hästar ska äta gräs och gå ute, så då gör han det med (; Sedan får jag väl rida honom hårt så att magen försvinner.

Kameran följer med ut så kanske det kommer lite nya bilder på Rainman (verkar som att han får heta det (: )

Oj...!

Det här är faktiskt ganska sjukt och jag är hyfsat glad över att jag tävlar C-ponny och regionalt. På det viset har jag ju inga direkta krav på att jag ska kvala till SM, vilket en himla massa D-ponnyryttare (och B-ponny...) verkar vilja.


Hm, har en fundering på om jag eventuellt ska åka på den regionala (klass 12 -15), ska bara övertala min snälla chaufför med... Fast det räcker nog kanske med NF-SM? Den regionala är ju inte full och så är det lite andra ryttare att rida mot! (: Annars är det alltid samma ryttare i Småland men nu kmr det ju ryttare från halva Sverige.


Igångsättning (:

Mamma var snäll och hjälpte mig att sätta igång Skrutten igen. Hon tömkörde honom för att jag är så kass på det, istället för att tömköra så fotade jag honom (:

Det var lite piggt i de två första galoppfattningarna...


Annars så gick han faktiskt riktigt bra! Tänk nu på att han är 3 år och har vilat i en månad. Dessutom bör det observas att tömmarna är lösa så han blir ju inte direkt ihopdragen... Utan att vara elak nu, men det här är vad jag kallar tömkörning (:


Inget fel på undertrampet och jag måste säga att formen är väldigt bra med tanke på åldern.


Haha!

Som sagt så gillar jag masarnas gästbok och det här var ganska kul!:

Vilken Svensk skulle ha häng på en VM-titel?

känner inte till att någon förare sökt Svenskt medborgarskap
.

Nu när AJ inte presterar i GP lär den BlåGula soppan bli tämligen tunn nästa år...


Svaret:

Tycker vi konverterar Crumpen han kan va svensk bor i linköping ser ut som en liten elak viking.


HAHA! Det hade väl varit ngt (; Även om jag måste säga att Greg kanske vill bli svensk? Han bor i Sverige, pratar svenska, har en svensk fru och tja då blir väl även barnen svenskar? Dessutom ligger han 1 poäng efter VM-ledaren Gollob. Tror att det är svensken med häng på en VM-titel om jag ska vara ärlig ^^


Finalen i Köpenhamn (:

Kolla in det här heatet eller? Underbart kört av Crumpen! Gollob kör ju inte kasst han heller men Crumps uppkörning från sista till andraplats, den är grym (:




Gammal är alltid bäst ^^

Eller vad säger man efter ett GP där de 3 äldsta förarna tog sig till final och 2 av dem sedan stod på pallen. Dessutom på de två högsta platserna (; Även om jag gärna hade sett Greg som vinnare istället för Gollob, men men, Jason kom ju tvåa och det kallar jag revansch!

Han kan köra när han vill, likaså de andra två (Hampel och Kolodziej) så varför inte ta och visa det i seriematcherna nu, tack? Jag vill se Crumps körning i finalheatet hela tiden och den kämpaglöd som Kolodiziej visade i sitt sista samt Hampels överlägsna segrar addera bra körning från THJ och PK. Sedan är en sak säker och det är att Eliten kommer vinna (:

Och en sak till, kan ingen säga till den där dansken att han ska sluta spela så patetisk? Förstår han inte att alla vet om att han bara spelar? Säg mig vilken annan förare som skulle köra på en förare med flit och sedan ramla? Tur att det finns någon man kan slänga all skiten på...


Ännu mer bilder (;

Fortsätter med ett inlägg mer bilder till, bara för att han är så sjukt söt! (:


Lite mer fölbilder (;

Lite mer fölbilder från när han var ute för första gången (: Sen måste jag ju säga att det var sjukt kul att jag fick nytt beskösrekord igår! Sen behöver vi ju inte säga hur många personer det var...






Patient 67

En liten snabb recension av "Patient 67".



För det första är det enda jag kan säga; Läs den!

Boken handlar om agenten Teddy Daniels och hans kollega Chuck Aule som ska utreda en rymning från ett mentalsjukhus. Från början verkar det som en helt vanlig rymning men sedan tätnar det hela, hur tog sig egentligen patienten ut från ett högbevakat mentalsjukhus och vem är den mystiske patient 67 som läkarna förnekar finns? Samtidigt som spänningen tätnar börjar Teddy drömma allt mer och allt mer levande, kan han skilja på dröm och verklighet? Sen kommer upplösningen och det går inte att säga annat än att den är omtumlande.

Sammanfattningsvis måste jag säga att hade det inte varit för slutet så hade boken inte heller varit lika bra. Då hade det varit en ordinär deckare men skriven på ett betydligt mer levande sätt. Du lär känna huvudpersonerna och framförallt Teddy så att de på något sätt känns levande och du förstår hans känslor. Helt enkelt en välskriven bok av en författare som verkade ha lagt ner tid på att få sina karaktärer levande.

Som sagt, min rekommendation är verkligen att läsa den! Det var faktiskt en av de bättre böcker jag har läst. Boken utspelar sig under en storm så vad var inte bättre än att läsa den under tiden som det åskade igår?


Fölis <3

Lite mer bilder på söta lilla fölungen (: Nuvarande namnförslag är "Rainman", eftersom han höll på att födas ute i hällregnet.




<3

Titta på den här söta lilla krabaten som kom till världen idag (:


Ett litet hingstföl blev det (;


Åska hela dagen...

Äntligen har huvudvärken släppt helt! Och så har ju åskan äntligen gått över... Skallen är bra att ha ibland (; Det har som sagt åskat mer eller mindre hela dagen och det uppmärksammade mitt huvud...

Så jag har inte kunnat göra så mycket, det har hällregnat hela eftermiddagen men jag var ute och roade Svante en stund. Tror jag lyckades med slutartiden så att jag fick regndroppar och inte sudd, har inte kollat resultatet än.

Annars så har jag läst ut "Patient 67" helt sjukt bra bok! Skriver kanske recension senare... Jag såg Shutter Island med, nu när åskan äntligen har gått över. Den bygger helt på "Patient 67" (som heter "Shutter Island" på engelska...) men måste säga att den var bra, trots att jag visste handlingen helt... Skriver lite ytterligare om det senare idag (klockan är visst över tolv nu), om det inte åskar vill säga!


Bäst att ta det lugnt...

Vad säger man om det här?



Jag säger att jag ska vara glad över att snuten inte prioritera min väg ner till bussen. Det går fort ner i bland. Hur fort det vill jag nog inte veta, egentligen (; Fast jag hoppas att jag har en bit kvar till 58 km/h!


Kapten Röd - Saknade vänner

Ja, här har ni min nya drog. Lyssna säger bara! Grymt najjs låt (;



Och det bästa;

"Studiotid dag och natt, vardag och helg! Om 2 veckor skickas skivan till tryck!" - skrivet 21 maj

Den kommer vara grym, jag lovar (; Lätt att det här är en artist jag måste se live, det är han och Nickelback som överhuvudtaget finns med på den listan.


:( ...

Elit Vetlanda - Indianerna

44 - 46

De kämpade försökte och kunde ändå inte nå riktigt ända fram. Hampels insats med full pott är ändå väldigt roligt att se, hans omkörning i ett av heaten var underbar! Just nu verkar han vara i sitt livs form, och det är mer än man kan säga om de andra förarna. Kolodziej började katastrofalt med en nolla och verkade inte ens vilja köra. Efter det, vad taggad han var! Kommer in gasar som fan i provstarten och pressar sig sedan till sina poäng! Det är starkt gjort, nu är de polska lagkamraterna igång igen (:

Vilket är mer än man kan säga om australiensaren... Man får tänka på de få ljusglimtar som fanns och glädja sig åt polackerna, resterande förare verkar behöva hjälp? Kör inte alls på sin nivå just nu.

Kom igen Vetlanda, ni är bättre än så här så se till att visa det...!


Kapten Röd <3

Kapten Röd har äntligen släppt två nya singlar som givetvis går på repeat just nu! Måste ju muntra upp mig med något under tiden som arbetet om kriminalteknik sakta växer fram...

"Saknade vänner" är helt underbar, slår nästan "29 mars" och då är den bra!


Förstår inte hur man inte kan gilla Kapten Röd?




Trassel! (:

Bara en fråga, kan man mer än älska den här filmen? Äntligen så har jag hunnit se den efter att ha fått höra lovord från flertalet olika personer. Jag måste säga att de hade rätt, den är bra! Åh, hästen han blev min stora favorit (kanske för att jag kände igen Index i det där egoistiska beteendet?), och så stekpannan givetvis. Hur nu en stekpanna kan få så stor betydelse i en film? Haha, den är viktig i vilket fall (; Och Flynn måste nog vara den sötaste animerade "prins" jag har sett (:

Som sammanfattning, har ni inte sett Trassel - gör det, nu!



Den här trailern gör iaf filmen rättvisa (: (Vilket inte alla gör, tyvärr...) Och föresten, visst är animerat väldigt trevligt och bra när man inte känner för något tyngre i form av typ "Da Vinci Koden" eller liknande ^^


Tävling (:

Idag så var det tävling för min och Index del. En regional dressyrtävling i Braås. De har en väldigt mysig tävlingsplats där och det är ett ställe jag har varit på flera gånger nu (: I år hade det kanske varit lite trevligare om det inte varit 28 grader och solsken på ridbanan. Vädret går ju inte att styra över men jag hade inte tackat nej till en kavaj med andasfunktion...

Tävlingen då, förutom att Index var lite seg pga värmen och jag fortfarande inte kan göra ordentliga skolor så gick det riktigt bra! 63,.. % i lagtävlansprogrammet och där hade jag nog inga direkta missar även om han inte var riktigt lösgjord enligt mig. 61,57 % i LA:P1, 2 poäng från ett nationellt kval och en fin andraplats!


Ärevarv á la Johanna och Index, kom igen liksom domaren dömer ju ändå inte det här? Så nu ska vi ha roligt ^^

Min ponny börjar bli riktigt duktig! Placeringar i de två senaste LA:P1orna är ganska så snyggt. Vi lattjar inte runt likadant på banan som på ärevarvet, om någon skulle börja fundera på var jag får poängen ifrån ^^


The Girl with the Dragon Tattoo

Jag kan inte låta bli att klaga lite men nu är det så här att vi i Sverige har gjort en filmatisering av Steig Larssons triology (böckerna är föresten grymma!). Filmerna är sämre men jag tycker att de är klart sevärda och överlag riktigt bra. Nu ska man i USA göra en egen filmatisering av det här för att verka lite mer speciella, eller vad? Jag hade ju gärna sätt att de bara översatt filmen, betydligt smidigare. Filmen ska utspela sig i Sverige och handlingen är likadan. Skillnaden är att det är engelsktalande skådespelare som spelar in en svensk film på engelska. Vilket är lika verklighetstroget som att man i "Gladiator" under romartiden pratade engelska istället för latin.

Jaja, se själva och skaffa er en egen uppfattning, jag bäddar in första trailern som kommit ut. Det jag har att säga är att jag nog kanske ser filmen, bara för att actiondelarna lär vara med påkostade än i den svenska versionen. Annars tvivlar jag faktiskt på att man i USA lyckas med att göra filmen så mycket bättre... 



Positivt är ju att Joel Kinnaman ska vara med, en liten personlig favorit efter "Snabba Cash" och "Johan Falk". Undrar om han pratar svenska och de andra engelska? Han är ju från Sverige trots allt...

Sola + läsa = najjs ^^

Har visst hamnat i en form av "läsperiod" nu för ett tag framöver är det böcker och steka i solen som gäller. Att rida går ändå inte att göra mitt på dagen. Inte vill jag vara inne heller så då kan man ju glömma datorn (; Alltså blir det till att steka med böcker ute i solen och bättra på solbrännan.

Köpte två nya böcker idag (thrillers i tegelstensklassen) båda två för tio kronar, najjs ^^ Så nu hoppas jag på en riktigt solig sommar så att jag hinner läsa båda två. De verkade bra iaf, (hade väl iofs inte köpt dem annars (; )

Får dumpa favoritförfattaren Jan Guillou ett tag då jag ändå bara har missat två av hans böcker... Ett tag framöver får jag nöja mig med översättningar från engelska. Som givetvis kan vara minst lika bra, jag är ju ett stort fan av Sagan om ringen och den är ju inte direkt svensk (;


Underbart väder <3

Underbart väder ute nu, funderar på att lägga mig ute i solen och steka för att få en härligt knallröd bränna istället för att sitta vid datorn, inomhus! (;

Lär nog bli så, när det blir lite kallare ska jag se om jag inte orkar rida lite dressyr på Index (:


Nu...

...så ska jag ut och rida min underbart stela planka i skogen. I morgon ska jag vara elak och banka in lite vett i sidorna på honom. Dvs vi ska ner på banan och rida en massa sidvärtsrörelser så att jag kan få ha mina tyglar i fred sedan.

Fast det behöver jag inte bry mig om nu (: Jag kan ju inte förstöra alla fina dagar med att rida på banan, idag ska jag övertala resten att en tur i skogen kommer bli awesome (: (Särskilt om vi kan gå ner och baaada med hästarna med ^^)


Skadeläget...

Snor en text från Elit Vetlandas hemsida.

"Här ges en uppdatering om skadeläget i truppen.

 

För Damian Balinski så är det ett konstaterat brott på vänsterarmen, strax under armbågen. Han opereras i Norrköping under dagen.

 

Thomas H Jonasson har en armbågsskada, men hur allvarlig, det återstår att se. THJ skall röntgas i Eksjö antingen i dag eller i morgon.

 

Patrick Hougaard har en handskada efter kraschen i Polen i söndags, och sammantaget har han sytt 25 stygn på ena handen. Det är oklart när han kan vara tillbaks, men sportchef Bosse Wirebrand spekulerar om minimum 10-14 dagar.

 

Så är läget, just nu..."

 

Inte att förglömma Matej Ferjans för tidiga bortgång ):

 

Så får man väl hoppas att det räcker med skador för säsongen. Och kan hälsa att det inte är konstigt att Vetlanda ligger där de ligger i serietabellen...

 

 


Hehe...

Har visst blivit lite väl mycket speedwayinlägg nu, eller hur? Kan inte rå för det, under sommaren är nog största intresset speedway. Nästan så att hästarna kommer i andra hand ett tag (; Särskilt när något har hänt, som igår då eller när Vetlanda gick till final förra året och sedan vann den!

Fast kan ju hälsa att startlistorna har kommit ut nu och jag har haft tur med lottningen! Startar faktiskt inte först i någon av klasserna, herregud det är otroligt! Nu så taggar jag och Index tävling och hoppas på att vi kan få med oss ett nationellt kval till - bara för att det vore roligt någon nationell tävling blir det nog inte för oss... Vi vet att vi kan så då ska vi bara visa det igen. För jag har ju faktiskt världens finaste lilla ponny (:


Masarnas gästbok <3

Masarnas gästbok är det alla skvallerbloggar vill vara! Där blandas skvaller med seriösa inlägg och personliga påhopp. Du kan hitta guldkorn där samtidigt som hälften av kommenterarna är riktigt internettroll. Vill du ha koll på något i Speedwaysverige så kollar du masarnas gästbok. Där fick jag med en gång veta vad som hade hänt i Norrköping, något som det dröjde med på andra ställen.

Dessutom är det faktiskt riktigt roligt att läsa alla argumentationer, för var annat än på Internet vågar alla kasta skit på varandra? Att läsa gästboken under tiden som eller flera viktiga matcher pågår skulle ge den bäste en hjärtattack men de kommentarer som kommer efteråt är i många fall riktigt genomtänkta.

Dessa underbara kommenterare som har koll på allting har redan kommit fram till att Vetlanda kommer att ramla ner i allsvenskan iår, tillsammans med Dackarna. Kolodiziej blev petad från laget igår - trots att han är nere i en svacka och körde inte bra i Norrköping ens förra året. BW älskar THJ och han kommer få en plats i lag-VM-laget av den anledningen. Det beror inte alls på att THJ faktiskt kör riktigt bra...!

Ni ser, det här skulle göra en skvallerblogg avundsjuk!


Om någon tvivlar...

Om nu någon skulle tvivla så kan jag hälsa att jag var ganska sur när jag skrev mina förra inlägg. Mitt lag har haft mycket motgångar i år och nu kommer det ännu en. Denna gång, enligt mig, en idiotisk bedömning som inte gav Vetlanda en ärlig chans till vinst. Aja, man ska inte älta saker så kan berätta något roligare.

Min ponny går förnärvarande otroligt bra och allting verkar ha lossnat för oss nu. Jag ska tävla till helgen och hoppas då på att den underbara känsla vi har nu håller i sig. Samt att domaren ser det. Vi får se hur tävlingen går, som Index går nu är han min stjärna oavsett (:


RSS 2.0