Bilder från idag (:

Nya bilder på mig och Index från idag (:




GP (:

Inte för att jag är sådär nöjd med utgången av det hela. Vinst av Nicki Pedersen, endast Hampel från Vetlanda som tog sig till semi och senare även final. Crump tog 5 poäng, Kolodiziej kraschade i sitt sista heat när han var på väg mot semi.

Jaja, bara de vinner på tisdag är jag nöjd! (; Även om Crump nog måste fixa lite med cykeln, Hampel se till att behålla formen han hade under 3 heat och Kolodiziej får hålla sig på cykeln och inte skada sig!


Dagens ridning

Skrutten: Jag överlevde skogsturen utan att han bockade eller någonting. Han var lugn som en filbunke och ömfotad... Tur att han får skor på måndag (: Får se om det inte blir någon mer skogstur snart, med tanke på hur bra det gick idag (:

Index: Vi var nere på banan, var tvungen att känna på honom innan "div I-träningen" i morgon. Han har ju varit lite tjafsig och stel men det var helt borta idag! Jag tänkte på att hålla om honom ordentligt så mamma hälsade mig att det var bland det bästa hon har sett honom gå (: Jag är nöjd med andra ord (;

Martina var snäll och fotade så bilder kommer, jag ska bara titta på lite svettiga pojkar i en sandlåda först! (om ni inte fattar det så är det första speedway GPt idag, det går i Polen, Lezno (stavning?) närmare bestämt, om någon är intresserad (:


Dagens ridning

Som vanligt så är mina lediga dagar mer fullspäckade än om jag går i skolan. Förstår inte hur det alltid kan bli så?

Index: Vi klättrade och tränade lite rumpmuskler, Index uppskattade det som vanligt inte. Jag tycker att han ska tänka på beach 2011 och att en fast rumpa ger betydligt fler beundrare (;

Skrutten: Vi kom upp från svackan ganska fort och idag funkade till och med galoppfattningarna innan han blev trött. Gick riktigt bra att fatta, bara en lite hårdare skänkel och ett pet på rumpan och han fattade rätt galopp med en gång. Sedan blev han trött och ville inte förstå riktigt. Jag hoppas att den tröttheten håller i sig då jag ska ut och begå självmord i skogen med honom i morgon...


Mer bilder ^^

Jag bjuder på lite mer bilder från igår. Tänkte att ni kunde få lite mer bilder på min katt, sånna som inte tyder på att hon är någon fotomodell...





(går)Dagens ridning

Höll på med idrottsuppgifter hela kvällen så hann inte med mycket mer... Kanske skulle prioritera lite...? Jag hann rida givetvis (konstigt annars...)

Index: Vi var nere på banan och mjukade upp den stela sidan. Index var mindre glad kan man säga. Tillslut så fattade han vad jag menade och vi kunde rida åttvolter med ca 7 meters diameter utan att han slängde upp huvudet, tjafsade mot bettet och ställde om sig till det nya varvet utan att problem. Vi får fortsätta arbeta på det här ett tag men det går framåt!


Fotat (:

Jag skulle ge mig ut och ta lite fina naturbilder när jag bara önskade att jag skulle ha någon att fota när det var så fint väder och jag hade hittat en underbar plats att fota någon (eller något) på. Precis då kom min katt gående och jag tänkte, "det är ju bättre än inget". Det var innan jag förstod att katten varit fotomodell i ett tidigare liv (:

Visst är hon vacker och bilderna blev väl riktigt bra? (:



Kanin med träningsmani?

Sitter och läser igenom min livstilssanalys. Jag har visst vinklat den så att det verkar som att jag är en hälsoberoende person med träningsmani och full koll på kalorierna. Bäst att ändra lite på den (ganska mycket kanske?). Just nu verkar det ju som att jag älskar grönsaker och fullkornsbröd, när jag inte sitter och tuggar morötter är jag ute och springer eller skyfflar skit för armmusklernas skull. Låter väldigt trevligt måste jag säga, även om jag funderar på om denna person verkligen är jag? Ska nog göra en total makeover och då handlar det om kroppsligt utan psykiskt. Läraren blir nog nöjd med min analys tills han inser att den är uppbyggt på en liten, vit lögn som flyger runt på duniga, rosa moln (:


Fundering...

Hur kan alla hästbloggare vara satsande tävlingsryttare på väg mot toppen? Dessa satsande tävlingsryttare rider oftast på lokala dressyrtävlingar i LC- och LB-program alternativt hoppar LD och LC. För mig är det kanske en satsning, om man har en ungponny eller häst, men är man på väg upp mot toppen så är man enligt mig redan på nationell nivå och försöker kvala till SM och uppåt. Lokal, är inte det där alla börjar?

Jag har aldrig utgett mig för att satsa och vara på väg mot toppen, jag kallar mig själv för hästnörd. Är inte det bättre än att skämma ut sig med storsatsningar på lokalnivå?

Om man tänker efter så skulle Sverige snart överbefolkas av toppryttare, men saken är den att alla kommer inte alls dit. De flesta kommer fastna på lokal/regional nivå om de inte slutar att rida. Ändå vore det häfitgt om alla dessa satsande ponnyryttare som ska upp till toppen kom dit. För tänk er själva, det skulle inte handla om internationella tävlingar längre - alla ryttare skulle vara svenskar.


Dagens ridning

Jag hade sovmorgon idag så jag ska snart ner till bussen, om jag nu inte missar den? ^^ Tiderna var inte exakta så den kanske kommer för tidigt... Jag hann iaf med stallet innan skolan då jag tog sovmorgon till halv 8. Ibland kan jag vara riktigt hurtig!

Index: Jag tror att träningen igår var nyttig för honom då han var en helt annan häst idag. Han var fortfarande lite stel i vänstersidan så det ska jag träna vidare på. Dock så hade han en helt annan framåtbjudning! Det var länge sedan han gick så bra, i skogen. Kanon, vi kanske fick en snabb vändning på den här svackan med!


Dagens ridning

Index: Dressyrträning som sagt, kan sammanfattas med seg, envis, tjurig ponny som inte ville göra någonting mer än det han absolut var tvungen till. När han väl var loss, och vägen dit kan ju diskuteras hur den gick, var han jättefin.
Skrutten: Låt mig glömma det här ridpasset, tack?


Dressyrträning

Nu så är det dressyrträning för mig och Index som gäller (: Hoppas att det går bra i värmen. En kvalificerad gissning är att Index är ganska så seg bara för att han tycker det är jobbigt att springa när det är varmt. Att matte inte orkar driva på honom ordentligt har inget med saken att göra...

Varg?

Okej, är det verkligen sant att det skulle finnas en varg i närheten? Får väl hoppas att jag inte bor på det ställe där den här vilsna individen hade tänkt promenera... Jag är glad över att jag ska rida på banan i morgon och hoppas att den här vilsegånga lilla stackaren inte bestämmer sig för att stanna. Jag menar de här skogarna är inte alls sååå mysiga och att hitta en partner det kan den glömma. I vilket fall är jag glad för att jag har klippt min häst så att han slipper bli misstagen för ett utegångsfår. Tror inte att vargen blir lika intresserad av en snygg tävlingsponny (:

Föresten hur farlig är en varg? Borde vara som ett svin, va? De stör inte dig så länge du inte stör dem? De djur jag har träffat på resonerar så, även farliga vildsvin (som inte är så farliga så länge de inte bestämmer sig för att ta självmord framför bilen...)

Just det, körde en körlektion idag med. Shit, vad mycket jag inte visste att man skulle kunna! Undrar när, förutom uppkörningen, som jag får nytta av att kunna göra allt det där?


Dagens ridning

Index: Vi var nere på banan. Jag behövde göra något åt min plankliknande ponny om jag ska kunna träna dressyr imorgon. Idag så var jag riktigt noga med att han inte fick slänga upp huvudet i övergångarna samt lata sig i galoppen. Han går gärna över tygeln utan att det känns i galoppen. Idag fick han inte göra det utan jag var noga med att jobba ihop honom, någon tyckte det var jättejobbigt. Enligt mig kan han gott ha det, hade han arbetat ordentligt med en gång hade han antagligen haft muskler för det. Hästar och logiskt tänkande går absolut inte ihop... Så länge det inte gäller min ponny och då endast hur man kan vara så lat som möjligt...

Skrutten: Han fick vila då jag annars inte hunnit med allt i min lita smått hektiska dag.


"Dagens aktivering"

Skrutten fick också aktiveras lite idag. Han har gått ganska mycket ett tag så det blev ingen ridning. Däremot så tränade vi på att visa för hand. Han måste ju kunna stå uppställd och visa en bra trav eftersom han ska visas på 3-årstestet.

Han är verkligen grymt lättlärd! Nu står han uppställd väldigt bra utan att bli för kort i ryggen och med lagom avstånd mellan benen. Jag blev tvungen att rätta honom bakåt vilket jag egentligen inte gillar. Däremot så var det ingen nackdel för honom då det var då han började förstå.

Traven får vi nog träna lite på, eller Skrutten behöver inte träna så mycket men matte behöver träna sin kondition. Inte kul alls att springa med ett långbent halvblod... Eller det är inte så svårt så länge man inte blir tvingad att visa lite bra taktmässig trav.


Dagens ridning

Index: Vi red i skogen igen, hela stallet (; Ganska mysigt i det fina vädret. Han skötte sig riktigt bra och var inte alls stel. Vi badade med hästarna idag igen. Kunde ju inte missa det när vi var nere vid en sjö (: Alla ponnyerna plaskade så fint i vattnet även om Index plaskande var lite halvhjärtat i jämförelse med speciellt Dizas... Han lär sig nog (: I vattenpölar är han ganska så extrem, jag är stolt över att han går i vattnet nu. Det är inte precis något han har gjort tidigare.


Dagens ridning

Utöver att jag tävlade Ballerina så red jag även min lilla ponny (:

Index: Vi klättrade idag, jag anser att han behöver mer muskler i bakbenen om han ska kunna samla sig. Han anser att det är fruktansvärt onödigt att klättra och att samla gångarterna är överskattat. Alltså blir han alltid lika lycklig på mig när vi ska klättra. Det roligaste är att han låter som om han vore döende när vi travar uppför backarna. När vi sedan är klara och vänder hemåt drar han iväg i galopp uppför en sista liten backe... Trött ponny? Tror att det enda som är trött är latmasken ^^


Resultat för dagen ^^

Japp, som jag nämnt tidigare så var jag iväg och tävlade Ballerina idag. Mest en kul grej för att se om hon var ridbar i ett ridhus. Hon har inte gått i ridhus på sådär 10 år och aldrig tävlats så jag hade ingen aning om hur det skulle gå. Dessutom är hon ganska känslig och jag hade ridit henne 4 ggr innan tävlingen. Sammanfattningsvis: Jag satsade inte på seger.


Inga kommentarer på sitsen tack, jag vet att jag sitter som en hösäck. Anledningen: Hästen har enormt stor gång, särskilt om man jämför med en ponny...

Med tanke på tidigare nämnda faktorer så måste jag säga att det gick över förväntan. Vi red en LB:2 och skrapade ihop dryga 50 %. Lite snålt kanske men är man första ryttare så är man. Det är aldrig roligt och var inte roligare idag. I vilket fall så var hon ridbar hela tiden, ganska spänd dock. Hon visade inte några direkta mellangångarter (mitt fel, skulle gått på henne mer...) men gick iaf i form hela tiden. Vi fick en del missar mycket på grund av mig och hon var som sagt spänd. Men vi tog oss runt ett helt program och använde hela banan samt red ganska bra vägar. Jag är helt klart nöjd, det var ju inte direkt seriöst menat att tävla henne utan skulle bara testa. Jag blev ju inte avskräckt trots allt (;


Men fin är hon (:



Bilder på Skrutten + lite till (;

Lite bilder på mig och Skrutten från igår. Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder på mig och Index med, när vi leker lite... Eller vad vi nu gör ^^ Bara för att fira att jag och Ballerina just nu startar vår första tävling. Jag tar det inte seriöst kom ihåg det! Mitt mål för dagen är att ta mig runt programmet - till häst.




Bilder på Index idag (:

Här kommer lite bilder på mig och Index idag. Blev en del fina trots allt, Julia verkar visst gilla lilla Svante (: Titta inte för mycket på mig bara, när jag såg bilderna insåg jag att jag sitter som en hösäck - igen...


Mer kommer kanske en annan dag (;


Dagens outfit (:

Kör ett dagens outfit-inlägg på min och Index samt min och Skruttens outfitar idag. Ta nu inte Skruttens matchning så seriöst... Orkade inte matcha hans saker ^^


Jag och Skrutten:
Hjälm: Eurolite
Stövlar: Tretorn Comfort (hemska tanke, men så grymt sköna!)
Tröja och ridbyxor: Minns inte (;
Sadel och träns: Prestige, Golden Star samt Capone (ska putsa upp hans nya grymt snygga ljusbruna (; )
Schabrak: Ehm, köpte det på Granngården iaf (:
Skydd: Equigard (?) Hööks iaf...


Jag och Index
Hjälm: Eurolite
Stövlar: Hööks, typ Junior? Ska köpa nya ^^
Tröja och ridbyxor: Karlsson samt Hööks
Sadel och träns: Bates Caprilli, ihopplock ^^ har bytt ut det mesta, grunden är från Börjes
Schabrak: Lyckås Ridsport
Lindor: Köpta på GBG horse show i ngn monter





Dagens ridning

Skrutten: Vi var nere på banan och Julia var stöd samt fotade. Han gick helt okej, i traven går han kanonbra. Sedan börjar han sluta slänga så mycket med huvudet i skritten och börjar söka sig neråt där med. Galoppen gick hyfsat, han har börjat att förstå en galoppskänkel men i gengäld så fattar han bara en galopp - den som man börjat dagen med. Vi får nog träna lite på det där (;

Index: Vi var också nere på banan och det var ganska välbehövligt kan man ju säga. Han gick och drog fötterna efter sig ett tag men det lossnade efter ett tag. Han var dock ganska stel i en sida, inte jättekul... Måste ändå säga att jag var nöjd med honom. Vad jag såg på bilderna så måste jag bara tänka på att rida ihop honom lite mer i galoppen då han gärna fuskar. När han väl kommit igång sen så måste jag säga att han gick riktigt bra (:

Bilder kommer nog senare dock i ett separat inlägg (;


Dagens ridning

Ballerina: Vi var nere på banan och jag börjar hitta knapparna allt mer på henne. Ska bli riktigt kul att tävla henne, om jag kan rida henne på något annat ställe än hemma... Det lär vi märka! I vilket fall är det en riktigt underbar häst med supergång. Inte varje dag man får möjlighet att rida en sådan (;

Index: Det var hoppträning för hans del och det var länge sedan han stod emot så mycket som han gjorde. Blir så förbannad på honom! Kändes i hela hästen hur han stod emot allt. Så bara släppte det när jag blivit arg på honom 100 ggr och hindrena höjdes upp till 90... Han hoppade som bara den, då... Tills jag min idiot la honom helt kasst till ett hinder och vi kraschde allt. Det gick ganska bra mot slutet sedan, trots det.

Jag hade fotograf med men givetvis hade jag glömt att ställa om objektivet till autofokus så bilderna blev riktigt kassa. Jag som känner min ponny och sådär såg iaf att han hoppade riktigt bra! (:


Bildbevis på hur "bra" bilderna blev! Ni kan dock urskilja mig och Index samt se att han är riktigt duktig på att hoppa - egentligen.


Hjälm...!

Tänk vilken billig livförsäkring en hjälm egentligen är. Kostar inte mycket och när man håller på med ett så stort djur som en häst är så är den otroligt viktig. Du vet aldrig hur en häst reagerar eller hur? De är inte som en cykel, man trampar på bromsen om det går för fort nerför backen.

Och så finns det folk som absolut måste rida utan hjälm av den ganska patetiska anledningen "jag vill ta fina bilder på mig om min häst galopperandes barbacka över en sommaräng". Om det finns någon gång när man skulle behöva hjälm så är det väl ändå då? Hur lätt är det inte för en häst att göra ett glädjeskutt på en åker? Det är väl då som de oftast kan bli lite pigga.

Egentligen ska inte jag bry mig, eller hur? Det gör jag inte heller, förrän bilderna hamnar på bdb eller någon blogg. För vilka är det sedan som tittar på dem? Jo oerfarna ryttare som tycker att det ser jättefint ut och mycket väl skulle kunna härma det här. Det är då det mycket väl kan bli farligt.

Alltså jag bryr mig inte vad andra gör med sin skalle, det är ju inte mitt problem. Det jag inte gillar är när dessa underbara bilder sedan syns lite varstans. För hur lätt är det inte att härma det? Själv känner jag ett kraftigt sug efter att ge mig ut på en åker och ta en massa fina bilder med Index. Sedan inser jag att det mycket väl kan ge en massa konsekvenser. Då väljer jag istället att få de där fina bilderna på ridbanan med hjälmen på!


(går)Dagens ridning

Kom in ganska sent från stallet igår och sedan fastnade jag i TV-soffan och kollade på CSI. Japp, jag har verkligen fastnat i en deckarperiod just nu!

Skrutten: Vi gick ner på banan tillsammans med Julia och mamma. Han gick väl helt okej, inte jättenöjd med honom då han koncentrerade sig mer på de andra hästarna än mig... Sista galoppfattningen var faktiskt riktigt bra och efter den så var jag helt nöjd med honom.

Ballerina: Jag red henne en stund när Skrutten blev trött. Jag ska tävla henne snart så måste ju öva lite (mest en kul grej dock). Vi ska ner på banan idag igen, får hoppas att hon är snäll vid mig (;

Index: Han fick vila men vi gick ut en runda i skogen (5 km mer exakt) så tränade vi på att visa ordentlig trav. Kommer antagligen visa honom på NF-SM så det är bra träning. Jäklar vilka framben han hade! Var bakbenen med ordentligt och den traven taktmässig så var det ju lätt en 9 på den (; Det här säger jag givetvis utan att skryta...


Växjö!

Vi har varit i Växjö idag - jag körde. Gick riktigt bra måste jag säga (: Alla inblandade överlevde, bilen saknar repor och snuten jagade mig inte. Nädå, det gick riktigt bra börjar bli en jävel på att köra i rondeller (eftersom det är det enda den staden verkar bestå av...) och så fick jag öva på omkörning. Skitkul ju! Man fick plötsligt en anledning till att köra 120 på 90-vägen, tror det kallas adrenlinkick (:

Jag hade redan bestämt mig när vi åkte ner till Växjö att jag inte skulle köpa något mer än ett par nya skor. Jag kom hem med ett par skor och 3 toppar... Aja, det var välbehövligt!


Fotat!

Idag så var och Svante ute och fotade. Han är lätt den bästa present jag har köpt åt mig själv (; Och jag säger en sak till, kompaktkameror suger verkligen! Vill man fota bara lite seriöst så bör man ha en systemkamera. Skillnaden är enorm.











Det här är dagens favoriter (exklusive mina hästbilder). Nej, jag anser inte att jag är jätteduktig på att fota men jag tycker det är kul och nu har jag trots allt en kamera jag kan utvecklas med (;


Dagens ridning <3

Helt underbart idag! Vädret var underbart, jag hade sjukt roligt ridsällskap, vi utforskade en ny väg och badade med hästarna! Kan det hela bli bättre? Index har aldrig badat tidigare, idag plaskade han i vattnet och hade riktigt kul. Vi hoppade nerfallna granar i full galopp på en urmysig skogsväg. Ibland är livet allt bra underbart (:


Speedway

Just det! Jag var ju på speedway i lördags och det märktes ju skillnad på ljudet ): *snyft* Det var inte alls samma mullrande, det lät så dämpat nu... Jaja, jag vänjer mig nog, eller jag måste vänja mig. Någon som vill ta med mig ner till Polen i sommar så jag får höra samma underbara ljud igen? Nu var det inte så stor skillnad, egentligen, men ändå...

Elit Vetlanda vann ju B-finalen med, kanon (: Och Svante som var på hopptävling... Han ska få följa med snart så att jag kan testa att fota speedway med honom!


Vädret <3

Just nu älskar jag det här vädret och ska nog snart gå ut med Svante i skogen och ta några fina vårbilder (: Förhoppningsvis blir det en härlig runda i skogen med Index + någon/några mer snart. Om inte så får jag gå ner på banan och svettas. Det är ju kul det med, om jag hade en fotograf ^^


Dagens ridning

Skrutten: Han löshoppade idag så ingen ridning. Däremot var det det bästa han har hoppat någon gång tidigare, det verkar som att det kan bli ett 3-årstest trots allt (;

Index: Slapp runda i skogen med Julia i Team Sportia-byxor. Najjs ^^ Snacka om att jag har knäslut som satt kvar när vi hoppade i skogen över nerfallna träd. Mina byxor gjorde ju inte så mycket för att hålla mig kvar i sadeln... Jag får väl skylla mig själv (; Kul var det i vilket fall, det blir nog den rundan snart igen - hoppas jag!


Duktig syster ^^

Jag har en duktig syster ibland. Idag var hon iväg och tävlade och kom 4:a i LCn med Iza. Grattis (;


Julia och Iza idag (:


Dagens ridning

Ballerina: Mamma och Julia var iväg och tävlade så jag lånade mammas häst och red lite dressyr. Hon var jätteduktig och jag kände att jag kom ner bättre i sadeln. Vilket ledde till en bättre inverkan och Ballerina verkade trivas bättre. Jag testade mig fram lite och tillslut så tror jag att jag började hitta knapparna (;

Index: Vi tog oss ut i skogen för att leka lite. Fast vi lekte lite seriöst och galopptränade. Vi tränade på att rida i en kort galopp, galopp med lite mer energi utan att han sprang ifrån mig och så släppte jag honom några gånger. Index var ganska trött sedan. Stackars liten har precis som matte tappat konditionen under vintern... ^^


Dagens ridning + lite till...

Jag lyckades komma hem lite tidigare idag, skönt! Tina kom så vi red Diza och Index. Index var kanonduktig (: När jag koncentrerar mig... Diza måste jag säga skötte sig väldigt bra! De verkar trivas ganska bra ihop, iaf vad jag har sett de två gångerna Tina har ridit henne.

Min syster ville inte fota så några bilder på min snygging blev det inte ): Kameran ska dessutom åka iväg på tävling i morgon, och jag som ska in och titta på speedway! Väldigt roligt (: Speedwaysäsongen är ju äntligen igång! Det blev B-final för Elit Vetlanda så jag ska in och kolla på den. Jag får väl se om jag märker någon skillnad med den nya ljuddämparen...


Härligt vårig bild från idag (:


Dagens ridning

Idag red jag, hör och häpna, en stooor häst istället för min lilla ponny. Eller hon är inte så stor men det är mycket häst! Ballerina var det i vilket fall, kul att testa storhäst. Men jag är något trött i benen nu, det är så otroligt mycket häst att hålla om. Däremot måste jag säga att hästen har riktigt bra gång. Det var inte direkt hon som satte begränsningarna utan min ridning. Vilka ökningar! Nu ska jag bara lära mig att sitta kvar så ska vi se om det inte kan gå ganska bra (;


Oredigerad bild från idag, det är ju inte precis så att hästen har några begränsningar med tanke på mina krav. Däremot så borde nog ryttaren fixa till sin sits och inverkan litegrann (samt gärna sluta se ut som en idiot på varenda bild hästen går bra på...) ^^


Det var på gränsen...



Ja, det var gränsen att det kom med!

(Om ni inte fattar, tänk särskrivning)


Hoppträning

Har precis varit iväg och kollat på hoppträning, Nelly och Diza var med (: Jag testade att fota i ridhus och bilderna blev väl inte jättebra men det syns ju att det är en häst och en ryttare. Får nog fundera vidare på hur jag ska ställa in kameran.

Jag bjuder på ett par bilder som blev nästan okej.




Dagens favorit får avsluta!


Dagens ridning

Jag var ju ledig från skolan idag (vi hade inga lärare (: ), skönt! Alltså hann jag med båda mina hästar idag. Min snälla pappa följde med mig ner och fotade och stöttade mig och Skrutten (;

Skrutten: Vi red på banan och det gick riktigt bra, pappa var som sagt snäll och tog ett par bilder på oss. Det var ju inte kanonbra väder så kvaliteten är ju inte den bästa (jag kan ju inte med lilla Svante så bra än...). Att bilderna inte blev så bra kompenserades med att Skrutten gick bra. Han är så duktig så (: Vi galopperade en del idag (har film på det så den kommer nog upp snart) och det börjar gå bra. Vi behöver bara träna galoppfattningar men det är väl inte större skillnad mot mig och Index som tragglade på dem hela vintern...


Skrutten idag, han går kanonbra i traven nu (:

Index: Vi red också på banan och det var nog ganska välbehövligt. Han var lite stel och jobbig men riktigt taktmässig och fin i traven efter ett tag. Skolorna kändes faktiskt riktigt bra efter tag och jag kunde samla galoppen med god vilja och massor med ben. Om man bortser från att han hellre försökte slänga av mig (sparkade...) än arbeta flertalet gånger så gick han väldigt bra. En sak är säker, han ska inte få någon mer Biotin iår (:


Dagens ridning

Idag blev det skogen för Index och lite klättring så att vi tränar upp de där små bakbenen. Det behövs kan jag ju säga, ska jag kunna samla honom så är det ganska viktigt med muskler i rumpan! Nu blir det klättring en dag i veckan framöver och så ska vi få inte lite galoppträning på det så fort jag kommer runt min älskade galopprunda (: Hästen kommer ha världens kondition snart och stackars jag kommer vara kvar på min kassa kondition. Det får jag ta tag i någon annan gång, hästen går ju först i alla lägen (;


Jag bjuder på ett härligt vårtecken (:


Filmcitat

Om ni undrar, nej jag tänker inte säg mer om föregående inlägg. Jag vet ju inte hur det blir än ^^

Jag fick ett sånt där härligt abstinensbesvär efter film just nu. Framförallt min favoritserie, Band of Brothers (undrar hur många gånger jag har sett avsnitten?) så bara för att öka mina besvär kollar jag på citat från mina favoritfilmer... Här är de 10 bästa, (utan inbördes ordning)!

1. We're paratroopers, Lieutenant. We're supposed to be surrounded. - Winters (Fan vad jag älskar den mannen! Måste seriöst vara världens bästa skådespelare och rollfigur (: )

2. Fear can hold you prisoner, hope can set you free - The Shawshank Redemption (Den filmen! Inte konstigt att den ligger överst på IMDBs topplista...)

3. They may take our life, but they can never take our freedom - Wallace, i Braveheart (Hela filmen är så underbar! Och slutet <3)

4. I came back home to raise crops, and God willing, a family. If I can live in peace, I will. - Wallace (Behöver jag upprepa att jag älskar filmen?)

5. If I should return, think better of me father - Faramir (Min favorit i LOTR, lätt!)

6. What we do in life echoes in eternity - Maximus, Gladiator (Den filmen, slutet, kan se de hur många gånger som helst!)

7. When was the last time you were home? - Marcus Aurelius
Two years, two hundred and sixty-four days and this morning - Maximus (Det här säger allt om Gladiator (: )

8. Since you lost Boromir, I will do what I can in his stead - Faramir (<3)

9. I miss you more than I can bear, but we had our time together. I have to let you go - Cobb, Inception (Ärligt talat, jag förstår fortfarande inte hela filmen...)

10. Grandpa, were you a hero in the war?
No... but I served in a company of heroes - Winters ("riktiga") (Inte konstigt att jag älskar den mannen va, inte bara skådespelaren utan rollfiguren)

Min filmsmak handlar inte om vad som är köttigast (jag är ledsen...) däremot handlar det om vilka filmer som berör. Nu snackar vi inte ytliga filmer som typ Twilight, där går ju allt bra ändå... Jag vill ha något som Braveheart, har ni sett den vet ni vad jag menar, om inte se den!



Hehe! ^^

Har en riktigt kul sak på gång (: Hoppas att det fungerar den här gången, vore sjukt kul! Vi får väl se hur det går men jag hoppas på det bästa... Utan att ha för mycket krav förstås!


Dagens ridning

Med tanke på det underbara vädret fanns det bara ett ställe att rida i - skogen. Vilket det då blev ^^ Index gick väl sådär tog bettet i galoppen och tjafsade i traven. Tjockis! Givetvis så släppte nästan allt när vi nästan var hemma. Hästar ska inte ha logiskt tänkande men jag har nog hittat ett undantag. Herregud han är ju latare än vad jag är! Kanske därför vi passar ihop? För att vi har en del egenskaper som matchar? (:


Jag spelar hellre än programmerar spelen...

Som rubriken säger, jag spelar hellre ett spel än försöker programmera ett. Det fungerar ändå inte, eller jag har kommit så långt att jag har byggt upp labyrinten. Nu ska bara den jävla gubben röra sig med -.-' Någon som är betydligt mer skillad än mig på programmering som gärna vill fixa det här åt mig? Jag ska bara sitta och svära åt det här en halvtimma till sen är lektionen slut! Äntligen!



Fotat ^^

Då har jag kommit hem efter att ha fotat Linas lilla ponny och hund (eller, Isabell var med på ett hörn oxå). Men som alla vet så är det ju söndag idag så jag har givetvis hunnit se ett avsnitt av Morden i Midsomer med.

Det var kul att få leka lite med kameran och testa den lite ordentligare i vilket fall. Kan ju inte påstå att alla bilder blev direkt proffsiga men det vore ju synd att säga att de blev extremt dåliga också (:

Ett par stycken bilder kan jag nog bjuda på (orkar inte redigera några nu så ska se om jag hittar ngr bra...)




Det får räcka så länge. Kanske orkar redigera ett par någon gång. En del blev riktigt fina/roliga/sevärda (:


Jag stal en bild på mig och Index med, hoppas att det inte gjorde så mycket? Duktig dressyrponny har jag ibland (:




Dagens ridning

Index: Det blev hoppning för herrn's del idag. Tror att det uppskattades när han väl insåg att det var över hindrena man skulle och inte titta på dem först (; Jäklar vad den lilla skiten kan hoppa, när han vill! Bana på 90 som avslut och vi kom över utan problem trots dåligt tempo. För att vara dressyrponny måste jag säga att det är riktigt bra (:

Skrutten: Banan idag igen, känns som att jag behöver få lite koll på honom innan jag ger mig ut i skogen igen. Han gick mycket bättre idag. Han bar sig riktigt bra i traven och gick inte alls lika mycket bakom hand. Nu är det bara lite muskler som saknas. Galoppen gick väl inte lika bra, vi fick fel fler gånger än rätt. När han fattade rätt galopp så började han faktiskt bära sig ganska bra där med (:

Förhoppningsvis kan jag sno lite bilder från hoppningen idag (om de blev bra vill säga, Index och jag är bra på att förstöra bilder...)

Ridbilder med Skrutten

Och här kommer lite bilder på Skrutten och mig (:






Första galoppen och allt - lite lagom vinglig (:

Dagens ridning

Martina var här idag så hon red Diza medan jag, givetvis, hade Index. Vi red en runda i skogen och det gick jättebra (: Index tyckte nog det var ganska kul att få springa av sig i skogen, har inte kunnat göra det på ett tag då det dels har varit tjällosning och sedan har vi bott på banan (vilket är tråkigt...).

Jag red Skrutten idag med, vi var nere på banan och han börjar gå riktigt bra nu! Jag måste få upp honom lite i formen då han gärna går bakom hand men han har iaf börjat söka sig neråt. Han har ju inte direkt några muskler så det är inte konstigt om han inte orkar bära sig ordentligt än. I vilket fall så testade vi att galoppera för första gången idag, han var jätteduktig och galopperade så fint så (:

Martina var ju som sagt här som hon var snäll och fotade en massa bilder (: Några stycken av dem kommer upp här någon gång.


Skogspromenad

Jag har varit sådär extremt duktig igen (med mina mått mätt ^^). Idag så var jag ute och gick med Index i skogen igen, jag kom hem sent och orkade inte rida. Fast det var underbart väder så jag kände för att gå ut så vi gick en runda i skogen precis när det var solnedgång (=helt underbart). Jag tyckte nämligen att Index behövde röra lite på sina antagligen något stela leder efter träningen igår så vi var ute och gick/sprang i 45 min. Riktigt duktigt måste jag säga (: Julia var också med så hennes gamla tant fick röra på benen, tror att den tanten var lika trött som jag och Julia... Eller nästan iaf (:

Eftersom jag tillslut har tänkt kom jag fram till att det kvittar om jag skrittar Index vid hand eller uppsuttet. Det är snarare bättre om jag går med honom då jag får motion på kuppen. Det tog mig bara ett par år att inse det dock (;


Expressen (:

Jag satt i en datorsal med tio stycken andra idag. När jag såg mig omkring var det, förutom Facebook, Aftonbladet jag såg. Och där satt jag helt ensam med Expressen och läste livechatten med stridspiloten "Whiskas"... När jag sedan försökte urskilja vad det nu var som Aftonbladet hade istället för Expressen fann jag rubriken "Idol-Camillas stora förlossningsdrama". Jag förstod plötsligt varför jag läste Expressen istället. Först trodde jag att det var för att när man väl hittade en rubrik som verkade intressant så ser man att det var en plus-tjänst... Plus? Som att få köpa till salladen till sin pizza. Kom igen, reklamen är uppfunnen...

Och nu sitter jag här och läser världens bästa blogg - på Aftonbladet...


Dressyrträning

Igår så tränade jag som sagt dressyr med Index. Han gick lika bra som han har gjort de senaste dagarna och jag var jättenöjd med honom! Jag fick träna en massa på skolorna och det gick faktiskt riktigt bra. Sedan fick jag träna på att samla honom ordentligt i galoppen så att han sätter under sig bakbenen mer samt flyttar tyngden dit. Annars så stannar han på frambenen och det är ju inte vad jag vill. Men jag tror jag har förstått hur jag ska göra så det här ska jag träna på nu. Sedan blir det en massa klättring med så att han får upp musklerna i bakbenen.

I vilket fall så är jag jättenöjd med träningen. Den gav verkligen jättemycket den här gången och jag fick en massa bra tips!

Jag hann inte skriva något i går kväll då jag fastnade framför TVn. Jag har kommit in i en "deckarperiod" så just nu följer jag CSI NY, CSI Miami, NCIS och så givetvis Morden i Midsomer (största favoriten), då hinner man inte med mycket mer än hästarna och TV ^^


Träning

Nu så tränar jag förhoppningsvis dressyr, första träningen hemma för iår. Som ni förstår är inlägget tidsinställt (; Jag har en förhoppning om att Index går lika bra som han gjorde igår. Antagligen så försöker jag nu med svetten rinnande att få fram den där underbara känslan jag hade igår (:


(går)Dagens ridning

Såg nu att mitt inlägg aldrig publicerades igår? Aja, jag får väl skriva om det...

Jag red Index i skogen dagen innan det blev väl mest lek och galopprace så jag gick ner på banan med honom igår. Han var helt underbar <3 Jag tränade skolorna, enkla byten och så blev det lite sluta i galopp som avslut. Han gick kanon, bara gick där jag ville ha honom och jag kunde rida honom med en hand och han gick kvar! Jag vet inte vad som har hänt med honom men just nu är han helt underbar! Jag funderar vilken vägg det var han sprang in i så att jag vet vem jag ska be till (; Hoppas verkligen att det här håller i sig för just nu är han helt sjukt underbar (:


Livsstilsanslys...

Hm, man var visst tvungen att skriva en livsstilsanalys på idrotten om man vill ha ett högre betyg. Första frågan "Beskriv hur du motionerar för att få allsidig regelbunden träning för hela kroppen. Redogör för din uthållighets- rörlighets- och styrketräning." Hm, ridning, ridning, ridning och så mockar jag? Undrar om inte den redogörelsen sänker mitt betyg igen ^^ Allsidig träning? Jo jag byter ju ut grepen mot en spade och spaden mot ett par tyglar... (;


Dagens tips

Ett tips för idag. Om ni har vita skydd och en häst som skiter ner dem tänk på att tvätta dem med en gång. Om ni missar det är risken att ni får härliga brungula fläckar på dem... Nej, jag har inte alls egen erfarenhet (;


Bilder

Svante och jag var som sagt ute igår så jag bjuder på lite bilder (;


Vår <333

Blää för linsöverstrålning...

Så underbart fulsöt han är <3

Lite hyfsade naturbilder fick jag trots allt (tack vare ljuset och Svante...)

Skogen är riktigt vacker (:

Linsöverstrålningar ger faktiskt en riktigt härlig känsla ibland (:

Och nej, jag är inte den typen som hittar riktigt passande bildtexter till mina bilder. Jag skriver det jag ser ^^


Hur bra är dressyreliten?

Är Patrik Kittel så bra som alla säger? Jag vet att klippet är ett par år gammalt men jag vet inte om han har brutit sina gamla vanor? Hästar framförallt är vanedjur och att få hästen att bryta sin vana att gå bakom hand när ryttaren tar tag i hästen är nog ganska svår... Nä, jag ska inte vara elak och det går inte att döma från ett klipp men det jag har sett av nästan alla dressyrryttare på den här nivån är hästar som är knäckta i nacken och det är allmänt känt att Anky Van Grunsven håller på med rollkur.

Som ni förstår är det här en del i mitt arbete (som skulle varit inne för ett tag sedan...).



Stackars häst är det enda jag har att säga, oavsett om det här är enda gången han har testat det här (jag tvivlar) är det för mig en gång för mycket! Hästarna har inte bett om att vi ska ta hand om dem så då kan vi väl ändå se till att de har det bra? Det här är inte att ta hand om sin häst på ett bra sätt.

Jag är inget proffs men jag vill att min häst ska må bra och jag försöker rida min häst fram till handen. Nu får ni en gammal nyhet men inget fel att friska upp den?


Motionerat ^^

Idag var jag riktigt duktig även om det inte var meningen egentligen. Jag skulle skritta Index i skogen, barbacka och med hacket, så jag tänkte bara softa lite. Fast vi kom till en, ehm, flod (eller det var en bäck...) och jag kände inte för att hoppa över den barbacka och med hack. Iofs hade jag gummistövlar så jag hade ju inte blivit blöt om fötterna, bara resten av kroppen.

Jag hoppade alltså av och sedan gick vi en promenad istället. Den blev väl inte jättelång kanske men jag kände inte för att hälsa på grannarna ledandes min ponny med ridhjälmen på... De hade fått ett gott skratt kan man ju säga.

Efteråt så var jag och Svante ute på promenad ett tag med så jag har faktiskt varit förvånasvärt duktig och gått i en hel timma idag! Jag är överansträngd... Undrar om jag förbättrar min kondition med min sporadiska träning?


ingen film...

Haha, sånt här onödigt inlägg, ni vet? I vilket fall så blir det nog ingen film... Kollade på dem igår kväll och kvaliteten var riktigt dålig! Jag hade glömt att ställa om objektivet från maunellt till automatisk fokus så det blev bara ett rent sudd (; Stackars mina filmare...

Dessutom hann jag faktiskt plugga på fysiken, men jag är grymt trött nu... Borde nog inte pluggat ändå ^^


Div. I

Idag var då första omgången för div. I. Jag har precis kommit hem så det blev verkligen en heldag... Ska man vara borta en heldag så ska ju den dagen spenderas på hästtävlingar (;

Jag red LA:P1 och Lagtävlansprogrammet med Index givetvis. Han var lite späd i LA:P1 så där fick vi inte så bra % bara 57,7 (; I lagtävlan var han betydligt mer avslappnad så där blev det 65,14 %. Inte så dåligt precis, så laget kom på en femteplats och det var riktigt jämt så ett par poäng till och vi hade kunnat klättra upp ngn placering eller två. Så nu får vi satsa till nästa omgång och visa att Vetlanda är riktigt bra ^^

Film och lite utförligare info kommer när jag hinner... Nu ska jag plugga till ett prov imorgon, egentligen skulle jag gjort det när vi väntade i jkpg men det, tja, skedde inte (;

Dagens ridning

Utöver att jag tävlade Index så red jag Skrutten. Det blev banan för hans del då jag inte kände för att rida första div. I tävlingen med hjärnskakning... Haha, nä men jag vet aldrig vad min lilla pigga unghäst hittar på ute i skogen (;

Han var inte alls samarbetsvillig först utan försökte mer eller mindre dra mig ur sadeln. Så jag var noga med att hålla armarna stilla och driva på honom hela tiden. Mot slutet gick han riktigt bra och sökte sig neråt. Är man unghäst så är man. Alltså var han tvungen att testa lite. Eftersom han gick bra mot slutet så bryr jag mig inte så mycket, han var väl tvungen att se var gränserna var någonstans. Han var duktig i vilket fall, eller mot slutet iaf (:


Tävling

Har inte hunnit göra mer än ta hand om min häst och gå i skolan därav en viss inaktivitet på bloggen...

Idag så var iaf jag och Index i väg och tävlade. Det var mest för att få honom mjuk och genomriden till Div. I imon men det betyder ju inte att jag inte satsade. Född tävlingsmänniska alltid tävlingsmänniska (: Alltså gjorde jag mer eller mindre mitt bästa inne på banan och det gjorde nog nästan Index med. Han gick riktigt bra och det syntes i resultatet! 69,74 % i LA:1 och vinst! Riktigt bra, jag hoppas att det här håller i sig till imon (;


Bara för att vi ser så härligt efterblivna ut (:


(går)Dagens ridning

Det blev en lite tur i skogen med Index trots allt (: Det blev i grupp, eller vi var två... Så Index hade väl kul kan man säga. Särskilt eftersom vi släppte hästarna i några backar. Tur att Index tränar min balans så att jag sitter kvar bätte på Skrutten ^^ Fast han får väl leka om han vill, han gör ju inga serier utan det blir mest en lite glädjespark ibland.



RSS 2.0